Hlavní obsah

Odstranění kruhů pod očima na počkání i zklidnění pokožky hlavy: To nej z kosmetiky za prosinec

Foto: Karolína Holubová

Foto: Karolína Holubová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kosmetické novinky, které stojí za pozornost! Objevily jsme skvělou hydratační masku, účinný antiperspirant nebo korektor, který zmizíkuje kruhy pod očima.

Článek

Už jsme vám představily nejlepší kosmetiku, kterou jsme loni objevily. Nenechte si ale ujít ani kosmetické novinky za prosinec, které mne zaujaly. Najdete mezi nimi hydratační masku (nejen) na noc, nepostradatelnou výbavu alias účinný antiperspirant a také korektor, který využijete proti tmavým kruhům pod očima.

Maska pro hebkou pleť

Hydratační maska patří v péči o pleť mezi nezbytnosti. Vyzkoušela jsem tento produkt od francouzské značky, která se zaměřuje na kosmetiku obsahující výtažky z mořských řas. Maska s průhlednou, gelovou konzistencí se stala rychle mou parťačkou do zimních dnů. Lze aplikovat klasicky, tedy nechat působit 15 minut a poté umýt, anebo masku použít místo nočního krému a nechat ji pečovat přes noc. Pleť je po ní úžasně hladká!

Foto: Archiv firmy

Noční hydratační maska Algologie, 598 Kč (50 ml), prodává La Pharmacie FrançaiseFoto: Archiv firmy

Omlazení pod oči

Korektor pod oči musí být jako zmizík vrásek, rozjasnit oční okolí a jednoduše ho „photoshopovat“. Přesně takový pocit mám z tohoto produktu. Má nažloutlý odstín, a i když je hodně světlý (takový bych si sama nevybrala, ač mám pleť dost světlou), s pokožkou splynul skvěle. Má velmi příjemnou konzistenci a neslévá se v záhybech. Osvědčilo se mi použít k nanášení prsty – korektor se zahřeje a lépe se s ním pracuje. Je to moje záchrana po probdělé noci nebo po něm sáhnu, když se nechci příliš líčit. Korektor nevynechávám!

Foto: Archiv firmy

Krémový rozjasňující korektor Rodial Banana Lowlighter, 790 Kč, prodává AurioFoto: Archiv firmy

Kávový peeling s citrusy

Když nevíte, co s pletí, použijte peeling. Pokožka je hladší, zářivější a celkově restartovaná. Vyzkoušela jsem produkt britské značky, která je na českém trhu nováčkem. Jde o veganskou kosmetiku vyráběnou z potravinových přísad, jež byly vyřazené nebo vznikly jako zbytkové při výrobě jiných produktů, např. kávová sedlina z londýnských kaváren.

Kávový peeling je určený pro suchou, dehydrovanou a zralou pleť, ale dobře posloužil i mojí smíšené. Kromě kávových zrníček obsahuje i pomerančový olej a olej z citronové verbeny, takže voní svěže po citrusech. Pokožka je hebká a příjemně promaštěná – součástí receptury je totiž i bambucké máslo. Přiznám se, že víc než na obličej jsem si produkt oblíbila na tělo. Dávno se přece ví, že káva má super účinky v oblasti zpevňování kůže a rozproudění lymfy.

Foto: Archiv firmy

Kávový peeling na obličej UpCircle, 418 Kč (100 ml), prodává VivantisFoto: Archiv firmy

Šampon pro zdravou pokožku hlavy

Už nějakou dobu mám citlivou pokožku hlavy a hledám různé přípravky, které by mi od problému ulevily. A tento šampon je jediný, který v poslední době mohu používat. Zklidňuje podráždění i svědění a zároveň posiluje vlasy, aby se jim netřepily konečky. Obsahuje panthenol, kyselinu hyaluronovou a výtažek z kamélie nebo levandule. Jde o prémiovou vlasovou kosmetiku a rozdíl opravdu poznáte. Hned po prvním použití mě hlava skoro nesvědila, což je pro mě zázrak. Vlasy jsou celkově pěkné a zdá se mi, že se i méně mastí: což je znak toho, že se vlasová pokožka dostává do rovnováhy.

Foto: Archiv firmy

Hydratační šampon pro suchou a svědivou pokožku hlavy Dr. Barbara Sturm, 1479 Kč (250 ml), prodává NotinoFoto: Archiv firmy

Neprůstřelný antiperspirant

Do mých objevů se probojoval i tenhle antiperspirant. Nová vůně mě nejdřív „praštila“ do nosu a říkala jsem si, že je na mě až příliš. Ale zvykla jsem si na ni a musím uznat, že přípravek funguje perfektně. V poslední době mě totiž spousta deodorantů i antiperspirantů při větší námaze příliš „nepodržela“, ale tento funguje spolehlivě jak ve formě kuličky, tak ve spreji. Pokud máte rádi sladší vůně, doporučuji!

Foto: Archiv firmy

Antiperspirant Nivea Pearl & Beauty Black, 70 Kč, prodává dm drogerieFoto: Archiv firmy

Reklama

Načítám