Hlavní obsah

Vrásky jsou sexy a v menopauze vám můžou narůst prsa. Slavné ženy, které propagují vyšší věk

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Pokud uvidím ještě jeden krém s nápisem anti-age, zažaluju je. To prohlásila v jednom ze svých videí na TikToku modelka Julia Fox a rozdmýchala diskuzi. Herečce a modelce je 32 let a tvrdí, že stárnutí je privilegium. Kdo další souhlasí s tím, že tlak nejen na ženy, aby vypadaly stále mladě, musí přestat?

Článek

Ageismus je diskriminace kvůli věku. Mládí se cení, starší lidé pak musí bojovat s nejrůznějšími mýty. Hůře shání zaměstnání, mají nižší platy, společnost si jich neváží. I proto se nemálo žen i mužů snaží vypadat co nejdéle „fresh“. A obzvlášť v šoubyznysu, tam jsou roky navíc mnohonásobně vyšší hendikep.

Nedávno na toto téma upozornila ve svých videích modelka Julia Fox. Už ji nebaví předstírat, že když si na obličej namaže sérum s nápisem anti-age, zastaví to proces stárnutí. Podle ní jsou vrásky navíc sexy. Kdo další ze showbyznysu umí „propagovat“ vyšší věk s grácií?

Julia Fox (32)

Věk je tím nejlepším doplňkem, kterým se žena může pyšnit. To tvrdí modelka Julia Fox ve svých videích na sociálních sítích. Nedávno prozradila, že když měla 27. narozeniny, probrečela je v posteli, protože se přehoupla blíž ke třicítce. „V showbyznysu jste totiž ve 30 považována za starou“, říká. Její poselství? Stárnutí je in a ne každý dostane tohle privilegium.

Foto: Profimedia.cz

Foto jako důkaz, že stárnutí je podle Julie Fox sexy – na společenskou akci na začátku listopadu si nechala udělat šedé odrostyFoto: Profimedia.cz

Pavlína Pořízková (57)

Přijmout stárnutí, když váš celý život byl o tom, jak vypadáte, je těžké, napsala k jednomu ze svých postů na Instagramu modelka Pavlína Pořízková. Za mlada si sama sebou ale nebyla jistá tak, jak je teď. Vždycky se porovnávala s ostatními modelkami, až nyní se přijímá taková, jaká je, se šedinami i vráskami. Je ve svých nejlepších letech, ale společnost se rozhodla, že svou krásu teď ztrácí? Podle ní mládí není podstatou krásy. Ke svým fotkám dává taky vtipný hashtag: #betweenjloandbettywhite (někde mezi Jennifer Lopez a Betty White).

Foto: Profimedia.cz

Pavlína Pořízková v květnu 2022 na 25. oslavě výročí Nadace Terezy MaxovéFoto: Profimedia.cz

Salma Hayek (56)

Mexická kráska Salma Hayek dává na svůj Instagram pravidelně fotky bez make-upu. Co se týče stárnutí, nevyjadřovala se na téma vrásek nebo šedin, ale k období menopauzy. O tom totiž nikdo nemluví! Mezi příznaky, které ji zaskočily, byla například i větší prsa. Veřejnost dokonce řešila, zda byla na plastice! Hayek se nechala slyšet, že by za poučenější společnost byla velice ráda. A co se stárnutí týče, na to má jasný názor. Ženy nejsou služkami pro své děti nebo manžely. „Zdá se, že datum expirace ženy je chvíle, kdy přestane produkovat vajíčka. V každém věku ale můžete válet,“ říká herečka.

Foto: Profimedia.cz

Salma Hayek na vyhlášení Muže roku v Londýně v listopadu 2022Foto: Profimedia.cz

Helen Mirren (77)

Helen Mirren už před lety řekla, že v Hollywoodu platí dvojitý standard, co se stárnutí žen a mužů týče. Zmínila to na příkladu Jamese Bonda. Agent 007 zraje jako víno, ale Bond girls jsou mladší a mladší. Nechce používat slovo „stárnout“, ale „dospívat“ – s věkem je člověk moudřejší. Šediny přiznává už celá léta, ale roky jí nepřidávají a na kráse neubírají. Proč z nich tedy dělat něco negativního?

Foto: Profimedia.cz

Helen Mirren na projekci filmu The Duke v dubnu 2022Foto: Profimedia.cz

Zlata Adamovská (63)

Na téma stárnutí promluvila i herečka Zlata Adamovská. V jednom z rozhovorů pro Deník.cz řekla, že je za své životní zkušenosti ráda a podle ní má každý věk svá pro a proti. Mladá by už prý být nechtěla. Stárnutí je podle ní otázkou inteligence, a kdo si v šedesáti zkouší hrát na třicítku, je podle ní směšný.

Foto: Profimedia.cz

Zlata Adamovská na premiéře filmu Za vším hledej ženu v říjnu 2022Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám