Článek
Postup
01.
Na másle nebo oleji orestujte do světle zlatova mouku a za stálého míchání přilijte 2 až 2,5 litru vody. Přidejte sůl, všechno koření a na kostky pokrájené brambory.
02.
Houby můžete buď jen pokrájet a dát vařit spolu s bramborami, nebo je pro lepší chuť nejdřív opéct na troše másla či oleje.
HOUBY MAJÍ NEZAMĚNITELNOU CHUŤ
03.
Vše povařte 20 až 30 minut do změknutí, poté vmíchejte smetanu (kysanou, na vaření nebo kombinaci obou), nasekaný kopr a podle chuti okyselte a případně oslaďte (Hanka polévku nesladila – díky smetaně to nebylo potřeba).
04.
Na závěr vmíchejte vajíčka, která polévku i hezky zahustí. Další varianta je uvařit vejce zvlášť tak, jak je máte rádi. A jestli u vás houby nerostou, vyrobte kulajdu z hub sušených – jen je předem namočte, aby nabobtnaly, a do polévky je pak přidejte spolu s bramborami.
Hana pro vás připravila hned čtyři snadné sezonní receptyFoto: Eva Malúšová
Milujete vejce Zkuste sekanou s vejcem nebo takzvaná skotská či pštrosí vejce.