Hlavní obsah

Kuřecí křídla na víně s rajčaty

Hodnocení:
(72)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
45 minut
Náročnost
nízká

Kuřecí křídla jsou mnohdy opomíjená část kuřete, přitom na pečení a grilování se jedná o téměř ideální kousek masa. Kolagen z chrupavek a tuk z kůže omáčku v troubě perfektně zahustí a vy si smlsnete, jako už dlouho ne!

Ingredience pro:
2 porce
Budete potřebovat
  • 10 kuřecích křídel
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 100 ml bílého suchého vína
  • 4 rajčata
  • 4 sušená rajčata
Článek

Postup

Krok 1: Troubu zapněte na 200 °C. Maso podle potřeby očistěte a ze všech stran osolte a lehce opepřete. Pak křídla naskládejte do pekáče.

Krok 2: Maso zakápněte olivovým olejem (můžete také použít olej ze sušených rajčat) a podlijte vínem. Rajčata podle velikosti pokrájejte na poloviny až čtvrtiny a naskládejte mezi maso. Pokud je necháte řezem nahoru, budou krásně šťavnatá, pokud řezem dolů, předají víc chuti masu. Podle chuti můžete přidat i pár sušených rajčat, která výpeku dodají kořeněnější, intenzivnější chuť.

Krok 3: Vložte do vyhřáté trouby a pečte asi 40 minut dozlatova, během pečení podle potřeby přelévejte vypečenou šťávou s vínem. Podávejte s pečivem nebo s bramborami.

Bílé víno a rajčata se skvěle doplňují a není divu, že je jižní kuchyně mají tak v oblibě. Zkuste taky italský telecí guláš na víně s rozmarýnem, olivami a rajčaty nebo špagety s bílým vínem, rajčaty a parmazánem.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek