Hlavní obsah
3,3
(80)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Kuřecí křídla jsou mnohdy opomíjená část kuřete, přitom na pečení a grilování se jedná o téměř ideální kousek masa. Kolagen z chrupavek a tuk z kůže omáčku v troubě perfektně zahustí a vy si smlsnete, jako už dlouho ne!

10 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Budete potřebovat
  • 10 ks kuřecích křídel
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 100 ml bílého suchého vína
  • 4 ks rajčat
  • 4 ks sušených rajčat
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 200 °C. Maso podle potřeby očistěte a ze všech stran osolte a lehce opepřete. Pak křídla naskládejte do pekáče.

02.

Maso zakápněte olivovým olejem (můžete také použít olej ze sušených rajčat) a podlijte vínem. Rajčata podle velikosti pokrájejte na poloviny až čtvrtiny a naskládejte mezi maso. Pokud je necháte řezem nahoru, budou krásně šťavnatá, pokud řezem dolů, předají víc chuti masu. Podle chuti můžete přidat i pár sušených rajčat, která výpeku dodají kořeněnější, intenzivnější chuť.

03.

Vložte do vyhřáté trouby a pečte asi 40 minut dozlatova, během pečení podle potřeby přelévejte vypečenou šťávou s vínem. Podávejte s pečivem nebo s bramborami.

Bílé víno a rajčata se skvěle doplňují a není divu, že je jižní kuchyně mají tak v oblibě. Zkuste taky italský telecí guláš na víně s rozmarýnem, olivami a rajčaty nebo špagety s bílým vínem, rajčaty a parmazánem.

Reklama

Načítám