Hlavní obsah

Letní drinky, které lahodí oku i duši

Foto: PH888, Shutterstock.com

Foto: PH888, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je jasné, že na dobrotách, které rodině a kamarádům nabízíte na letních posezeních, si dáváte víc než záležet, ale co být trochu za šprta a tentokrát doladit i nápoje? Dobře vychlazeným pivem a kvalitním vínem určitě nikoho neurazíte, ale stylový welcome drink potěší možná ještě o fous víc!

Článek

Naučte se několik jednoduchých koktejlů, na které nepotřebujete žádné složité ingredience a některé připravíte i v nealko verzi. Určitě udělají lepší dojem než lahváč nebo dvojka müllerky. Hosté budou nadšení. A místo dezertu můžete servírovat vtipné alkoholové želé!

Jen ze 2 surovin: ovocné letní rosé

V jednoduchosti je síla, proto zapomeňte na koktejly z 10 ingrediencí a namíchejte si raději úžasný osvěžující letní drink, na který vám stačí jen dvě suroviny (plus led a ovoce). Je příjemně sladký a díky nízkému obsahu alkoholu perfektní do dní zalitých sluncem.

Foto: Cinzano

Cinzano s tonikem a ovocem je na léto naprosto perfektníFoto: Cinzano

Italská klasika: aperol spritz

Někdy prostě není nad klasiku. Přeneste se do slunné Itálie a přiťukněte si doma vyrobeným koktejlem aperol spritz. A jestli chcete ještě poctivější verzi, zkuste o trochu silnější aperol přímo od barmana!

Foto: Goskova Tatiana, Shutterstock.com

Když nemůžeme my do Itálie, musí Itálie za námi...Foto: Goskova Tatiana, Shutterstock.com

Meloun pro dospělé: mojito s melounem

Není chladivější kombinace než meloun s mátou a limetkou! Zkuste oblíbené melounové mojito s domácím mátovým sirupem, které je skvělé jak s kapkou rumu, tak i jen tak jako limonáda. Jak na něj? Podívejte se na videorecept:

Božské letní osvěžení v podobě melounového mojita připravíte i v nealko verzi

Šumivé osvěžení: grepový sorbet se sektem

Citrusový sorbet se v dobrých restauracích podává na podporu trávení mezi jednotlivými chody, takže se na letní grilovačky může víc než hodit. Tenhle sorbet je z grepu a sektu, takže opravdu osvěží a hodí se i na slavnostnější příležitosti.

Foto: Rotkäppchen

Připravte si slavnostní grepový sorbet se sektem a sfoukněte tak přípitek i dezert!Foto: Rotkäppchen

Rum, ananas a zázvor: pineapple & stormy

Další svěží variace je tento ananasovo-zázvorový koktejl, který potěší nejen milovníky ovoce, ale také dobrých rumů. Pustíte se do něj?

Foto: Hotel Savoy Špindlerův Mlýn

Koktejl z rumu, citrusů, zázvoru a ananasu prostě nemůže být špatný!Foto: Hotel Savoy Špindlerův Mlýn

Na růžové vlně: gin & tonic Proženy.cz

Zkuste gin & tonik namíchaný speciálně pro náš magazín Proženy.cz! Něco nám říká, že si tuhle růžovou letní verzi dají moc rádi i muži...

Foto: Eva Malúšová

Zkuste naši holčičí verzi gintonicu, na léto je skvostná!Foto: Eva Malúšová

Kávové nakopnutí: ledové latté

Letní klasika, ledová káva, se dá připravit v různých podobách. Zkuste ledové lískooříškové latté nebo moderní cold brew, obojí navíc můžete doladit i svým oblíbeným rumem nebo koňakem.

Foto: Tomáš Rubín

Ledovou kávu připravíte v alko i nealko verziFoto: Tomáš Rubín

Dezert nebo panák: jelly shot

Želé panáky neboli jelly shots jsou zábavné! Jedná se o panák v podobě želé, které můžete připravit buď do formičky, nebo ještě nápaditěji do citrusové kůry. Dáte si tak aperol spritz, tequila sunrise, bombardino nebo mojito?

Foto: Tomáš Rubín

Spíš než těžkým dortem překvapte hosty na závěr večera alkoholovým želéFoto: Tomáš Rubín

A jestli se na to cítíte, můžete hostům podávat i sladkou tečku s alkoholem. Palačinky nebo pěna pro dospělé? Zkuste opilé dezerty!

Reklama

Načítám