Hlavní obsah

Manikúra a pedikúra na léto: Nemusíte se držet jedné barvy, vyberte jiný odstín na ruce a na nohy

Foto: Sofia Zhuravetc, Shutterstock.com

Foto: Sofia Zhuravetc, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna lahvička a dost? Skromné taktiky se rozhodně držet nemusíte. Jestli si chcete s lakováním trochu vyhrát, dopřejte nehtům na rukou a na nohou odlišné nátěry. Které dvojice se nebudou rušit, ale naopak se maximálně podpoří?

Článek

Urputné ladění barev je pěknou řádku let passé. Stejně jako nemusíte shánět nachlup stejný odstín kabelky a bot, není nutné, abyste na manikúru a pedikúru použily stejný lak. A jaká jsou pravidla pro výběr jednotlivých nátěrů? Žádná. Je přece rok 2022! Na ruce a nohy použijte barvy, kterým to ve vašich očích klape, a nebojte se experimentovat. K létu to patří. Pokud ale přece jen uvítáte inspiraci, podívejte se na pár pěkných tipů.

Nebojte se výrazných barev ani kontrastů

Pohybujete se při výběru laku nejčastěji na škále béžová až růžová? Nalaďte se na prázdninovou vlnu a zaměřte se na výraznější barvy a nápaditější kombinace. Jestli se trochu ostýcháte, začněte tím, že nápadnější odstín aplikujete na nehty u nohou. Toto rozložení je pro většinu žen přijatelnější a má ještě jednu výhodu: lak na nohou drží lépe než na exponovaných rukou a u méně jásavého nátěru na ruce snadněji přehlédnete nějaké to odloupnutí nebo nedokonalost.

Vzdálené příbuzné

Foto: Archiv firem

Zleva: Manucurist, odstín Peach, prodává Beloved, 379 Kč. OPU, odstín Crawfishin’ for a Compliment, 290 KčFoto: Archiv firem

Kanárková ředěná bílou

Foto: Archiv firem

Zleva: OPI, odstín Exotic Birds Do Not Tweet, 290 Kč. Douglas, odstín Pure White, 75 KčFoto: Archiv firem

Mandarince sluší bronz

Foto: Archiv firem

Zleva: Essie, odstín Tangerine Tease, 230 Kč. Orly, odstín Golden Girl, Orly, 289 KčFoto: Archiv firem

Fialová dvakrát jinak

Foto: Archiv firem

Zleva: Orly, odstín Kaleidoscope Eyes, 260 Kč. Douglas, odstín 760 Metal Cobalt, 159 KčFoto: Archiv firem

Jaké odstíny se k sobě hodí

Jak se poprat s výběrem odstínů? Zvolit můžete dva protichůdné postupy. Buď si vyberte laky, které si jsou podobné, nebo se naopak nacházejí na jiné straně barevného spektra. Při výběru kombinací můžete využít i barevný kruh.

U příbuzných barev lze postupovat jako u monochromatické módy a zvolit odstíny jedné barvy – tón v tónu. A aby působily harmonicky, měly by mít podobně studený či teplý podtón. Na jedné straně pak můžete pro větší oživení přidat perleť.

Jdete do kontrastu? Nebojte se kombinací výrazných barev. Hodí se přitom volit odstíny s podobnou intenzitou – pro oba volte buď pastel, střední intenzitu, nebo úplnou sytost. Pokukujete-li po jasně žluté, oranžové nebo trendy fialové, můžete si jako doprovod vybrat bílou. Ta je na nehtech poměrně nápadná, ale dá se snadno párovat s dalšími laky.

Pastelově růžová a trocha perleti

Foto: Archiv firem

Zleva: Nobea, odstín Moccasin, prodává Notino, 85 Kč. Sally Hansen, odstín 174 Shhhh-immer, 200 KčFoto: Archiv firem

V mořských odstínech

Foto: Archiv firem

Zleva: Makeup Revolution, odstín Gentle, prodává Douglas, 90 Kč. Essie, odstín 838 Along For The Vibe, 249 KčFoto: Archiv firem

Souhra růžové a žluté

Foto: Archiv firem

Zleva: Manucurist, odstín Bois de Rose, prodává Beloved, 379 Kč. H&M, odstín Need Lemons?, 149 KčFoto: Archiv firem

Pocta čokoládě

Foto: Archiv firem

Zleva: OZN, odstín Laiza, prodává Gratia Natura, 299 Kč. Rimmel, odstín 082 Spunky, 169 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Související témata:

Načítám