Hlavní obsah

Kolik stojí krása? Porovnali jsme levnější a dražší varianty a víme, kde ušetřit

Foto: Sofia Zhuravetc, Shutterstock.com

Foto: Sofia Zhuravetc, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přirozená krása je něco, co vám dají sudičky do vínku. Ale ruku na srdce, i ty největší krásky o sebe musí pečovat, přírodě je prostě potřeba alespoň trochu pomoci. A nic není zadarmo, tedy ani vzhled. Kolik tedy taková krása stojí?

Článek

Říká se, že každá žena může být krásná, a určitě je to pravda. Když víte, co vám sluší, pečujete o sebe, staráte se o sebe, jste upravené a ano, přiznejme to, když přírodě alespoň trochu pomůžete, vždycky se můžete vylepšit. Jenže všechno něco stojí. Na kolik tedy vyjde ženská krása? Spočítali jsme nižší a vyšší ceny.

Kolik stojí vlasy

Nejlevnější varianta jsou dlouhé vlasy, které si nebarvíte. Pokud ano, můžete samozřejmě ušetřit domácím barvením. Vyžaduje to ale určitou zručnost a hlavně cit pro výběr odstínu. Pokud to zvládnete, ušetříte až několik tisíc. Barvy v drogerii seženete už od 200, draží stojí kolem 400 korun.

Pokud nechcete nechat vlasy volně růst, musíte občas do salonu na zastřihnutí. I ty nejlevnější kadeřnice vás ale neostříhají za méně než 500 korun, ve velkých městech se cena pohybuje spíš kolem tisícovky, ve vyhlášených kadeřnických salonech pak dáte za základní střih a foukanou minimálně 2000 korun, spíš víc.

Máte-li krátké vlasy, měly byste zajít za kadeřnicí dobarvit odrosty asi jednou za čtyři až šest týdnů. Cena se jen málokdy dostane pod 1000 korun, spíš ale počítejte víc. Pokud se k tomu necháte i ostříhat a vyfoukat, klidně se dostanete až na 3000, ve vyhlášených salonech i na 5000 korun a výš.

Melír sice není nutné doplňovat tak často, stačí 4x za rok, nicméně jeho cena je vyšší než klasické barvení, takže finančně to vychází vlastně podobně.

Foto: antoniodiaz, Shutterstock.com

Návštěva kadeřníka není levná záležitostFoto: antoniodiaz, Shutterstock.com

Ceny za manikúru

Máte-li štěstí a máte nehty zdravé a pevné, opravdu ušetříte, protože běžnou manikúru zvládnete samy doma. Tady je jediným nákladem pořízení laku na nehty, kdy nejlevnější se dají sehnat už za méně než 50 korun.

I s nehty ale chodí hodně žen za odborníky. Základní manikúra (bez lakování a jakýchkoli jiných úprav) vychází v běžných studiích zhruba na 200 korun, pokud ale chcete nehty i nalakovat, počítejte s dvojnásobkem. A jít byste měly tak dvakrát do měsíce.

Hodně teď letí shellac či gellak. Na nehty se nanáší stejně jako klasický lak, ale pak se zapéká v UV lampě. Díky tomu vydrží zhruba tři týdny. Cena se v nehtových studiích pohybuje od 500 po 1000 korun. Možností jsou i gelové nehty, které je také potřeba zapéct v lampě, ale tato metoda je k nehtům o něco méně šetrná. Co se týče ceny, je to podobné.

Foto: Rido, Shutterstock.com

Nechat si udělat manikúru je příjemné, ale tou domácí zase ušetříteFoto: Rido, Shutterstock.com

Ceny za pedikúru

Pedikúru také zvládnete samy doma, stačí si v drogerii pořídit pemzu, případně speciální břitvu na pedikúru, a krém na zvláčnění pokožky chodidel. Nejlevnější pemzy stojí do 100 korun, zvláčňující krémy také.

Běžná pedikúra v saloně stojí od 250 do 500 korun. Jak často chodit? Je to individuální, někdo trpí na zrohovatělou kůži na patách víc, jiný méně. Obecně se doporučuje jednou měsíčně.

Kolik stojí depilace

Oholit se můžete v pohodlí vlastní koupelny s pomocí holítek nebo depilačních či epilačních strojků. U holítek je cenová škála celkem velká, pohybuje se od pár desítek korun až do zhruba 300 korun za základní holítko, ke kterému musíte dokupovat náhradní hlavice za další zhruba 150 až 450 korun. Cena dámských holicích strojků se pak pohybuje zhruba od 800 až po zhruba 2000 korun. A epilátory? Můžete mít strojek za 700, ale i za 6000 korun. A IPL epilační strojky, které odchlupují pomocí pulzního světla (bezbolestně a s trváním výsledku až půl roku) stojí i více než 10 000 korun.

Trvalejší je depilace, ať už strojkem, horkým voskem či cukrovou pastou. Máte-li odvahu, můžete to zvládnout samy. Stačí si koupit depilační voskové pásky na tělo, případně cukrovou depilační pastu. Vyjde vás to zhruba na 100 korun jednou za 4 až 6 týdnů.

A depilace od odborníka? Nejčastěji se provádí horkým voskem nebo cukrovou pastou a cena se samozřejmě odvíjí od toho, kde všude se chcete chloupků zbavit. Pokud jde o tradičních oblasti (nohy, podpaží a intimní partie), počítejte s částkou pohybující se mezi 1000 až 1500 korunami. A to opět zhruba jednou za 4 až 6 týdnů.

Foto: Vershinin89, Shutterstock.com

Můžete se nechat hýčkat, pokud na to máte, ale dobře si vystačíte i s obyčejným holítkemFoto: Vershinin89, Shutterstock.com

Cena za husté řasy

Dlouhé, výrazné řasy jsou sen každé ženy. Nejlevnější možnost, jak jich docílit, je dobrá řasenka. I ta za 200 korun vám udělá dobrou službu. Koupit novou byste si měly jednou za tři měsíce, bez ohledu na to, jak často ji používáte.

Trendem poslední doby je lifting řas neboli trvalá na řasy. Je to speciální procedura, která vaše řasy prodlouží, zvýrazní a dodá jim objem, a to bez aplikace umělých řas. Efekt vydrží čtyři až osm týdnů a cena se pohybuje kolem 1000 korun, ale záleží na tom, do jak luxusního salonu jdete.

A pak je tu samozřejmě možnost aplikace umělých řas, kde v případě základní aplikace a následného pravidelného doplňování vychází cena podobně jako u liftingu řas.

Ovšem v nabídce jsou i opravdu luxusní možnosti aplikace umělých řas, kdy si vybíráte, zda budou norkové, hedvábné či syntetické. Tam se cena může vyšplhat až na 4500 za první aplikaci a na 1500 za následné doplňování.

Podtrženo, sečteno

Jak to podle našich propočtů vychází? I ta nejskromnější žena do svého vzhledu investuje ročně minimálně tři až pět tisíc korun. V průměru je to ale spíš částka pohybující se kolem minimálně třiceti tisíc ročně, kdy něco zvládnete samy doma, ale v některých případech si dopřáváte odbornou péči, například v kosmetickém salonu. Pak si ještě připočtěte pečující kosmetiku (pleťovou, tělovou, vlasovou), náklady na běžnou hygienu (sprchové gely, šampony, kondicionéry), make-up a podobně.

Tyhle slavné dámy oplývají přirozenou krásou. Nebo ne? 

Reklama

Související témata:

Načítám