Hlavní obsah

Na Nový rok je na seznamce nejvíce lidí. Jak na ní uspět?

Foto: Syda Productions, Shutterstock.com

Foto: Syda Productions, Shutterstock.com

Reklama

Bilancujete před silvestrem a štve vás, že jste ho zase prožili single? Plánujete to v příštím roce změnit a někoho si najít? Neotálejte, největší šance na seznámení je hned 1. ledna!

Článek

Podle nejrůznějších průzkumů si nějaké novoroční předsevzetí dává téměř polovina Čechů. Mnozí chtějí zhubnout nebo skoncovat se zlozvyky a řada lidí se v novém roce plánuje také seznámit. I proto různé seznamky a randicí aplikace zažívají nápor nových zájemců hned prvního ledna.

1. Z předsevzetí udělejte rutinu

Problém novoročního předsevzetí bývá, že mnohým nevydrží déle než do konce ledna. Chcete-li si skutečně najít lásku, neberte své odhodlání jako nutný úkol, ale udělejte z něj každodenní rutinu. Projděte si pár profilů, vyřiďte nové vzkazy, přihlaste se na seznamovací akci. „Jestli chcete v životě cokoli nového, prostě do něj danou záležitost vneste,“ vysvětluje psycholožka Alžběta Protivanská. Stačí klidně pár minut denně.

2. Neopovrhujte seznamkami

Stále se domníváte, že na internetových seznamkách hledají jen úplní zoufalci? Jste na omylu. Dnes jsou on-line seznamky a aplikace pro chytré telefony skvělou variantou pro zaneprázdněné lidi. Na internetu nakupujete, píšete si s kamarády, sledujete zprávy, tak proč se tam i neseznámit? Hoďte předsudky za hlavu a vytvořte si profil třeba hned teď.

„Už jen tím, že změníte rutinu, začne váš mozek pracovat jinak. Čím více bude nucený nad danou věcí přemýšlet nově, tím spíš vás pustí z toho, čemu říkáme komfortní zóna,“ vysvětluje Alžběta Protivanská. Čím nyní trochu opovrhujete, se může stát rychle každodenní chvilkou, která vám zvedne sebevědomí a vrátí chuť do života.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Seznamování na internetu je dneska zcela běžné a často končí láskouFoto: fizkes, Shutterstock.com

3. Nebuďte naivní

Jen pozor, se začátkem roku se seznamky plní také lidmi, kteří hledají jen rozptýlení ve stávajícím vztahu, způsob, jak na poli lásky nebo sexu najít trochu zpestření. Ujasněte si tedy, zda jste s virtuálním protějškem na stejné vlně.

4. Nepřehrávejte

Chcete-li víc než jen flirt, klidně to do profilu napište. A připojte upřímné informace, co nabízíte vy. Zapomeňte na fotky, kde jste o deset let mladší nebo o dvacet kilo lehčí. Co na tom, že máte vrásky nebo kila navíc. Připojte fotky, kde se věnujete koníčkům, sluší vám to, působíte sympaticky. Vsaďte na úsměv, ten rozzáří každou ženu. A pro jistotu si přečtěte 6 tipů, jak vyfotit nejlepší selfie.

Foto: Peshkova, Shutterstock.com

Neberte seznamování příliš vážně a uvolněte seFoto: Peshkova, Shutterstock.com

5. Randěte v různé časy

Ženy tráví na seznamce čas nejvíce večer. „Nejčastější doba jejich přihlášení odpovídá tomu, jaký význam této službě přikládají. Jde totiž o dobu mezi desátou a dvanáctou hodinou večerní, kdy většina single žen bývá v intenzivnějším emocionálním rozpoložení,“ vysvětluje Kristýna Mertlová, majitelka Date2k.

Muži berou ale seznamování spíše jako zábavu a příležitost potkat někoho nového. I proto se připojují spontánně během dne buď v době od osmi do devíti hodin ráno, tedy před začátkem pracovní doby, nebo pak kolem polední pauzy. Zkuste tedy zapnout seznamku i v těchto chvílích, můžete narazit na větší počet aktivních protějšků.

6. Odložte nervozitu a bavte se

Neupínejte se na svá očekávání, berte to jako hru, flirt, zábavu. I uvolněný pokec se sympaťákem na druhé straně vám udělá dobře na duši. Přizpůsobte tomu i své vyjadřování. Nevyslýchejte, nebuďte chladné, strohé, na druhou stranu ale ani přehnaně koketní či infantilní. Místo slov, která sedí spíše náctiletým, vsaďte na smajlíky. Používáním emotikonů podle psychologů lidé do psaného projevu vnášejí city a pocity vyjádří lépe než slovy.

Reklama

Související témata:

Načítám