Hlavní obsah

Party sezona: Nakopněte pleť před večírkem. Pomůže rychlá masáž, maska nebo krém s mocí botoxu

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Reklama

Sezona večírků a plesů je před námi! Jak si připravit pleť před líčením, když vám na události, která vás čeká, opravdu hodně záleží?

Článek

Chystáte se večer někam, kde chcete zazářit? Pak rozhodně nespoléhejte na to, že denní líčení jen večerně „přiživíte“. Jasně, jde jen přidat červenou rtěnku, ale pokud máte třicet minut času, vyplatí se obličej odlíčit a začít s čistým plátnem. Které produkty pleť nabudí, sjednotí a rozjasní? A čím se můžeme inspirovat u princezny Kate?

1. Odlíčení a masáž

Aby vypadala pleť šťavnatě, vypnutá a byla bez otoků, dopřejte jí expresní masáž. K ruce si vezměte mastnější odličovadlo a chvilku pleť jemně masírujte prsty nebo pomocí gua sha kamene. Masáží rozproudíte krev, zbavíte mimické svaly napětí a budete se celkově cítit jako znovuzrozená. Obličej pečlivě opláchněte, aby vám na pleti nezůstal mastný film, a zakončete odlíčení tonikem.

2. Sérum nebo ampule

Séra umí zázraky, o tom už nemusíme polemizovat, a ampule ještě větší. Jedná se o koncentrovanější nálož ingrediencí pro krásnější pleť. Vyberte si podle toho, co vás nejvíc trápí. Je to suchá pleť, která potřebuje hydratační bombu, nebo spíš potřebujete trochu liftingu v podobě anti-age produktu? Nanášejte je na suchou a vyčištěnou pleť.

  • Když se chystáte líčit a ne do postele, volte gelovější a vodnatější textury, které se vstřebají do pleti ihned a nebudou znepříjemňovat aplikaci make-upu.

3. Krém s mocí botoxu

Foto: Profimedia.cz

Vévodkyně Kate dokáže oslnit nejen šaty, ale i dokonalým líčením a zářivou pletíFoto: Profimedia.cz

Některé pleťové krémy umí doslova zázraky. Umí to kupříkladu díky syntetickému hadímu jedu, který dokáže mimické svaly trochu znecitlivět. Funguje pak jako takový botox bez injekce a spoléhá na něj i dokonce princezna Kate. Její oblíbený sice v Česku neseženete, ale podívali jsme se v nabídce krémů po podobných. Stejně ohromující schopnost mají i přípravky se včelím jedem nebo adenosinem, který je žhavou anti-age ingrediencí.

4. Plátýnková maska

Máte trochu víc času? Místo séra a krému můžete použít masku, ideálně plátýnkovou. Nanášejte ji na odlíčenou pleť a nechte působit cca 10 minut. Doporučujeme zvolit takovou, která slibuje rozzáření unavené pleti. Takový výsledek můžete očekávat od produktů obsahujících vitamin C.

5. Primer

Další možností, jak pro jednou obelstít skincare, je zvolit primer, tedy podkladovou bázi. Hodí se, když nemáte na časově náročnější péči o pleť čas, jinými slovy, když nemáte čas relaxovat v masce.

Začervenání, mastící se pleť nebo suchá; nabídka primerů má odpověď na všechno. Může i hravě nahradit denní krém, pokud zvolíte hydratační varianty. Sáhněte po nich i v případě, že vás trápí nedokonalosti pokožky a zvětšené póry. Umí pleť i krásně vyhladit, takže líčení pak vypadá lépe. Nemusíte ho nanášet na celý obličej, stačí jen na inkriminovná místa, jako je nos, brada a čelo.

KPZ pro dokonalou pleť před večírkem

Reklama

Související témata:
Noční krémy
Hydratační krémy

Načítám