Hlavní obsah
3,1
(177)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Čerstvé saláty jsou na léto (a udržování váhy) prima, ale jestli máte radši něco teplého do bříška, zkuste zeleninu upéct. Dodá jí to na chuti i stravitelnosti a ricotta se navíc na teplém salátu krásně rozpustí v jemný dresink. Pokud držíte low carb dietu, do jídelníčku vám to padne jak ulité!

5 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 2 hrsti cherry rajčat
  • olivový olej
  • sůl a pepř
  • 150 g ricotty
  • čerstvá bazalka
  • 1 zelená paprika
Článek

Postup

01.

Rajčata (buď dvě velká, nebo cca dvě hrsti cherry rajčátek) pokrájejte na poloviny, zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete a pět minut pečte v troubě vyhřáté na 200 °C.

02.

Vyndejte z trouby, přesuňte na misku či talíř, přidejte ricottu, bazalku a pokrájenou zelenou papriku. Dobře promíchejte a můžete podávat.

Tip: Pro lepší stravitelnost upečte i papriku.

Ricotta je skvělý pomocník při vaření. V receptu na dietní cuketové lasagne skvěle nahradí bešamel a vytvoří krémovou vrstvu na klasických lasagních.

Reklama