Hlavní obsah

Cher slaví 75. narozeniny a nepřibyla jí ani jedna vráska!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdyby existovala reklama na elixír věčného mládí, Cher by v ní hrála hlavní roli. Bohyně popu, jak se zpěvačce a herečce dlouhá léta přezdívá, je sice částečným dílem plastických chirurgů, ale za svůj vzhled vděčí i genetice a píli. Dnes slaví 75. narozeniny a stále vypadá jako mladice.

Článek

Patří mezi umělkyně, které se v čele popularity drží už celé dekády, a zdá se, že odchod do důchodu v plánu zatím nemá. Nezaměnitelný hlas, zúročený herecký potenciál i extravagantní šatník činí z Cher dokonalou hollywoodskou star. Pojďte si s námi připomenout její proměny v čase.

Začátky nesmrtelné krásky

Ačkoliv na zemi neexistuje snad nikdo, kdo by si jméno Cher nedokázal spojit se správným obličejem, Cherilyn Sarkisian leckomu přece jen nic neřekne. A právě to měla popová diva napsané v rodném listu, když přišla před 75 lety na svět. Její kariéra se začala psát v roce 1962 – tehdy se seznámila se svým budoucím manželem Sonnym Bonem (†62).

Foto: Profimedia.cz

V 60. letech nosila Cher dlouhé rovné vlasy s ofinou a nesměla jí chybět pořádná černá linkaFoto: Profimedia.cz

Velká láska

Své ano si Cher a Sonny Bono řekli při obřadu v Mexiku v roce 1964. A protože jim to klapalo i mimo manželské lože, založili pěvecké duo Caesar & Cleo, které později přejmenovali na osobnější Sonny & Cher. Zamilovaná píseň I Got You Babe je vystřelila do čela hitparád, fanoušci je zbožňovali a ženy toužily po stejné havraní hřívě, jakou se pyšnila černovláska Cher.

Foto: Profimedia.cz

Se Sonnym Bonem tvořili hvězdný pár. V roce 1969 se jim narodila dcera Chastity, která se později rozhodla pro změnu pohlaví. Dnes je z ní šťastný spisovatel Chaz BonoFoto: Profimedia.cz

Oscarové vítězství

V roce 1975 se manželé rozešli, ale duo Sonny & Cher pokračovalo ještě dvě léta. Hned pro rozvodu se Cher vdala za rockového hudebníka Gregga Allmana (†69) a své úsilí upřela na budování sólové dráhy.

S otevřenou náručí přivítal všestrannou umělkyni i filmový průmysl. Za snímek Pod vlivem úplňku (1987), kde účinkovala po boku Nicolase Cage (57), získala dokonce nejvyšší ocenění: zlatou sošku Oscara v kategorii nejlepší herečka.

Foto: Profimedia.cz

V roce 1987 zazářila Cher i ve filmu Čarodějky z Eastwicku, kde si zahrála s Jackem Nicholsonem (84), Susan Sarandon (74) a Michelle Pfeiffer (63)Foto: Profimedia.cz

Sexy šatník

Cenu americké filmové akademie si v roce 1988 převzala v průhledných šatech s flitry a dala na odiv svou dokonalou postavu. Provokativními outfity je Cher proslulá a ani po sedmdesátce se jim nevyhýbá. A může si to dovolit. O figuru náležitě pečuje, pravidelně cvičí a dbá na zdravé stravování.

Foto: Profimedia.cz

Na podobnou róbu by našla odvahu jen málokterá celebrita. Cher se za své tělo nikdy nestyděla a také neměla proč Foto: Profimedia.cz

Módní chameleon

V roce 1998 vydala Cher album Believe, které už navždy zůstane zapsané v dějinách hudby. Alba se prodalo rekordních 12 milionů kusů a titulní píseň vynesla zápis do Guinnessovy knihy rekordů: Cher se stala nejstarší sólovou zpěvačkou, která se umístila na vrcholu hudebního žebříčku.

Přestože byly černé vlasy jejím poznávacím znamením, brzy si fanoušci zvykli, že Cher ráda účes mění. Aby mohla snáze a častěji obměňovat image, oblíbila si paruky a vlastní modely snad ve všech barvách. V blond hřívě se publiku ukázala například v roce 2004 na turné po Velké Británii.

Foto: Profimedia.cz

Součástí každého turné jsou i propracované kostýmy – v neobyčejných outfitech se Cher opravdu vyžívá. Její garderobu se snaží napodobit nejrůznější imitátořiFoto: Profimedia.cz

Štíhlá i po sedmdesátce

S modrou hlavou se předvedla naposledy na vystoupení v Londýně v roce 2019. K výrazné barvě samozřejmě musel ladit i kostým, a jak můžete vidět, její úchvatná postava se opravdu nezměnila ani po sedmdesátce. Tahle žena je zkrátka důkazem, že věk nepředstavuje žádnou překážku v bezchybném vzhledu.

Foto: Profimedia.cz

Výrazným barvám a střihům se světoznámá zpěvačka v showbyznysu nebrání, v soukromém životě sází poslední dobou spíše na nadčasovou černou či bílouFoto: Profimedia.cz

Elixír mládí, nebo photoshop?

Na konci roku 2019 představila světu svůj nový parfém Cher Eau de Couture. Jeho tváří je samozřejmě sama zpěvačka a nutno uznat, že v kampani vypadá na třicet. I když je zřejmé, že fotografie prošla četnými úpravami od mistrů retuše, výsledek se povedl na jedničku!

Foto: Profimedia.cz

Svůj první parfém s názvem Uninhibited vydala Cher už v roce 1987, ke světu vůní přičichla znovu až po letechFoto: Profimedia.cz

Nestárnoucí legenda

Cher patří mezi odpůrce exprezidenta USA Donalda Trumpa (74), a tak není divu, že v loňských volbách veřejně podpořila jeho protivníka. Joe Biden (78) nakonec zvítězil, ovšem těžko říct, zdali na tom má zásluhu i nesmrtelná diva, která vystoupila v rámci jeho kampaně. Tak schválně, kolik byste legendární zpěvačce hádali vy?

Foto: Profimedia.cz

I Cher má v šatníku „obyčejné“ oblečení, které je elegantní a ničím nepřipomíná velkolepé modely vytvořené pro představeníFoto: Profimedia.cz

Načítám