Hlavní obsah
3,1
(432)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Zapomeňte na všechno, co jste dosud o čokoládě věděli, a vyrobte si jen z ní a vody dokonalou pěnu. Opravdu vás nečeká hrudkovitá sraženina, ale lehounký dezert se silnou čokoládovou chutí. Vše máte hotovo do 10 minut, takže to je ideální sladká tečka na závěr každé večeře nebo večírku.

5 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 200 g hořké čokolády
  • 180 ml vody
Článek

Postup

01.

Připravte si velkou mísu naplněnou studenou vodou a ledem a vložte do ní menší misku, ve které budete za chvíli šlehat pěnu.

02.

V kastrůlku nyní rozpusťte na kostičky nalámanou kvalitní čokoládu a vodu (přidat můžete špetku chilli, kardamomu, skořice, vanilky nebo přilít pro chuť trochu mátového nebo Earl Grey čaje, případně rumu či jiného likéru).

03.

Do menší misky, která je napůl ponořena ve větší míse s vodou a ledem (viz krok 1), nalijte rozpuštěnou čokoládu. Elektrickým šlehačem ji teď asi 5 minut šlehejte do pěny, dejte ale pozor, abyste čokoládu nepřešlehali. Pokud se to stane a příliš zatuhne, klidně ji znovu rozehřejte (jde to i v mikrovlnné troubě).

04.

Pěnu rozdělte do 4 skleniček a ihned servírujte, nebo nechte pár hodin v lednici, než na ni přijde čas. Můžete ozdobit čerstvým ovocem.

Foto: Greta Blumajerová

Tato čokoládová pěna se perfektně hodí jako efektní dezert na různé gastro večírkyFoto: Greta Blumajerová

Tip: Baví vás jednoduchá jídla? Zkuste i naše další recepty pro líné kuchaře.

A jak děláte čokoládovou pěnu vy? 

Reklama

Související témata:

Načítám