Článek
Postup
01.
Připravte si velkou mísu naplněnou studenou vodou a ledem a vložte do ní menší misku, ve které budete za chvíli šlehat pěnu.
02.
V kastrůlku nyní rozpusťte na kostičky nalámanou kvalitní čokoládu a vodu (přidat můžete špetku chilli, kardamomu, skořice, vanilky nebo přilít pro chuť trochu mátového nebo Earl Grey čaje, případně rumu či jiného likéru).
03.
Do menší misky, která je napůl ponořena ve větší míse s vodou a ledem (viz krok 1), nalijte rozpuštěnou čokoládu. Elektrickým šlehačem ji teď asi 5 minut šlehejte do pěny, dejte ale pozor, abyste čokoládu nepřešlehali. Pokud se to stane a příliš zatuhne, klidně ji znovu rozehřejte (jde to i v mikrovlnné troubě).
04.
Pěnu rozdělte do 4 skleniček a ihned servírujte, nebo nechte pár hodin v lednici, než na ni přijde čas. Můžete ozdobit čerstvým ovocem.
Tip: Baví vás jednoduchá jídla? Zkuste i naše další recepty pro líné kuchaře.
A jak děláte čokoládovou pěnu vy?