Hlavní obsah
3,3
(3)
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Milujete kari? Pak by vám mohla přijít vhod i levnější a zdravější varianta než ta z masa. Sójové maso odlehčí vašemu jídelníčku i peněžence, o chuť ani o bílkoviny ale rozhodně nepřijdete.

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 300 g sójového masa
  • 1 ks cibule
  • 200 g brokolice
  • 200 g brambor
  • 1 kousek čerstvého zázvoru
  • 3 stroužky česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 400 ml kokosového mléka
  • 3 lžičky žluté kari pasty
  • 1 ks cukety
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Použijte sójové nudličky nebo kostky a uvařte je podle návodu. Cibuli nakrájejte nadrobno. Brokolici oberte na růžičky. Česnek nakrájejte na plátky, zázvor nastrouhejte, brambory nakrájejte na tenké plátky a cuketu na půlcentimetrové plátky a poté ještě překrojte na poloviny.

02.

Na oleji opečte nejdřív cibuli. Po chvíli přidejte sójové maso. Opečte a vložte všechny ostatní nakrájené suroviny včetně zázvoru. Vše opečte a krátce poduste, aby zelenina zůstala křehká.

03.

Přidejte kari pastu a míchejte, dokud se zcela nerozpustí. Přilijte kokosové mléko, promíchejte, prohřejte a směs můžete stáhnout z ohně. Podle potřeby kari ještě osolte, opepřete, zakapejte limetkovou šťávou a přidejte nasekaný koriandr. Podávejte s rýží. Video: Jak správně uvařit rýži?

Reklama

Načítám