Článek
Podle tohoto receptu můžete připravit i jiné sladkovodní ryby, například candáta nebo pstruha.
Postup
01.
Nejprve si v pánvi připravte základ, na kterém budete později péct kapra. Na kostičky nakrájenou slaninu osmahněte, když začne zlátnout, přidejte na klínky nakrájené šalotky a na kostičky nasekanou kořenovou zeleninu. Společně restujte asi 3 minuty.
02.
Pak vše zalijte červeným vínem, přidejte balzamikový ocet, bylinky, trochu cukru a sůl (podle chuti). Asi 5 minut povařte.
03.
Kapří filet s kůží nakrájejte na porce, osolte a opepřete. Zeleninový základ z pánve nalijte do zapékací mísy nebo pekáče a na něj vyskládejte porce kapra kůží navrch. Na každý kousek dejte asi půl lžičky másla. Takto připraveného kapra vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 20 až 30 minut. Hotové jídlo podávejte s vařenými bramborami.




