Článek
Postup
01.
Horkovzdušnou troubu nechte rozehřát na 200 stupňů. Hrušky oloupejte, rozkrojte napůl a vykrojte z nich jádřinec. Nakrájejte je na tenké plátky. Máslo do těsta nechte v misce na pár sekund rozpustit v mikrovlnné troubě.
02.
Bílky vyšlehejte mixérem se špetkou soli v tuhý sníh. Postupně do něho zašlehávejte bílý cukr. Pak do sněhu jemně zamíchejte mandlovou mouku a hladkou mouku. Nakonec do těsta zapracujte rozpuštěné zchladlé máslo.
03.
Těsto vylijte do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané koláčové formy a povrch poklaďte plátky hrušek. Nyní si připravte směs ze studeného másla, hnědého cukru a plátků mandlí. Tuto rozdělte na hrušky.
Mandlové těsto využijete s každým sezonním ovocemFoto: Svatava Vašková
04.
Koláč pečte prvních 10 minut na 200 stupňů a dalších cca 25 minut na 175 stupňů. Špejlí zkuste, zda je těsto upečené.