Článek
Postup
01.
Změklé máslo prsty nebo vidličkou propracujte s ostatními surovinami na skořicovou drobenku a zatím uložte do lednice. Troubu předehřejte na 180 °C.
02.
Hrušky omyjte, vykrojte z nich semínka a rozkrájejte na tenké plátky. Vejce prošlehejte, lžíci ho dejte stranou na potření a zbytek promíchejte s mascarpone (250 g) a medem.
DALŠÍ VÝBORNÉ HRUŠKOVÉ RECEPTY
03.
Koláčovou formu vyložte pečicím papírem nebo zlehka vymažte máslem, vyložte listovým těstem, dovnitř vlijte mascarpone, obložte hruškami, posypejte drobenkou, přečuhující těsto přehněte dovnitř přes hrušky, potřete ho zbylým vejcem a pečte asi 30 minut dozlatova. Koláč po vychladnutí ještě zpevní, tak se nebojte lehce měkčího středu.
Tip: Pokud nemáte mascarpone, použijte plnotučný tvaroh nebo žervé, hrušky se hodí k obojímu.
Máte hrušky a rádi mlsáte? Ochutnejte sypaný tvarohový koláč s hruškami anebo hruškový cheesecake s lískovými oříšky.