Hlavní obsah
3,2
(49)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Patříte mezi příznivce zjednodušování receptů a zajímáte se o zdravý životní styl? Pak tyto netradiční Honzovy buchty musíte vyzkoušet. Základ těsta tvoří tvaroh a do 30 minut máte moučník na stole, jsou totiž bez kynutí.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
9 buchet
Na buchty
  • 250 g polotučného tvarohu v kostce na pečení
  • 1 ks vejce
  • 120 g hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
Náplň
  • 100 g povidel
Dále
  • 1 lžíce oleje
  • 1 hrst hladké mouky na podsypávání
Článek

Tvaroh je bohatý na bílkoviny a má všestranné využití. A tyto netradiční Honzovy buchty, kdy základ těsta tvoří tvaroh, jsou dokonale nadýchané i bez kynutí. Náplň můžete libovolně obměňovat dle chuti, buchty jsou skvělé nejen s povidly, ale i s mákem, a pokud chcete být originálnější, můžete vyzkoušet i čokoládovou či ořechovou náplň.

Postup

01.

Do misky dejte tvaroh a vejce, dále přidejte mouku smíchanou s jedlou sodou a vypracujete lehce lepivé těsto.

02.

Těsto rozdělte na 9 částí. Udělejte z nich malé placičky a na každou dejte necelou lžičku povidel. Těsto průběžně podle potřeby lehce podsypávejte moukou.

Tip: Pro ještě lepší chuť si můžete z povidel umíchat povidlovou náplň.

03.

Placičky s náplní zabalte: nejprve spojte okraje a poté vytvořte kuličku. Hotové buchty vložte do pekáčku lehce vytřeného olejem (můžete použít i olej ve spreji).

04.

Buchty v pekáčku lehce postříkejte olejem a v troubě předem vyhřáté na 180 °C pečte 20 až 25 minut.

Kynuté těsto není nic pro vás? Výborná je i domácí pizza bez droždí a kynutí.

Načítám