Hlavní obsah

Drby a klevetění: Která znamení vědí vždycky všechno?

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někdo šuškáním o druhých a zákulisními informacemi přímo žije, jiné nechává klevetění naprosto chladné a do životů druhých nos nestrkají. Jak jsou na tom v této věci jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Článek

Drby a klevetění – pro někoho denní chléb, pro druhého naprostá zbytečnost. Zajímá vás, co se děje v životě druhých, a chcete mít přehled o každé šuškandě? Pak vás bude určitě zajímat, kdo má vždycky ty nejžhavější informace. Nebo vás naopak pomlouvání za zády ostatních spíš vytáčí a nemáte na ně trpělivost? Zjistěte, komu se raději vyhnout. Každé znamení zvěrokruhu k informacím přistupuje jinak a někdo má na drby prostě čuch.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani umějí být pěkně soutěživí, a když se v čemkoli cítí nejistě (nahlas by to nikdy nepřipustili), můžou se uchýlit k drbům a pomluvám. A stejně náruživě budou předávat informace, které je nějak zaujmou a rozdmýchají v nich pravý beraní temperament. Když je něco zajímá, prostě se zeptají, jejich přímočarost a ohnivá energie jim ani nic jiného nedovolí. Málokdy ale mají dost vytrvalosti, aby se snažili odhalit dobře ukrytá tajemství – dřív je to zkrátka přestane bavit.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci se o tajemství druhých nijak nestarají, pokud to tedy není něco, co by mohli prakticky využít. Zajímají je jen věci, které mají skutečný dopad na jejich život. Jsou velmi rozumní a ukotvení a drby považují za něco zbytečného a povrchního, a když už vedou konverzaci, chtějí, aby měla zajímavější obsah. Také jsou dost laskaví a na pomluvách nevidí nic dobrého – nechtějí nikomu ublížit a v životě je zajímají úplně jiné věci. S drby a pomluvami se u nich s pochopením nesetkáte.

Foto: coka, Shutterstock.com

Berani se občas uchýlí k drbům a intrikámFoto: coka, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci patří mezi největší drbny zvěrokruhu. Komunikace a předávání informací je pro ně přirozené a rozhodně si nebudou hledět svého: zajímá je všechno, co se kolem nich šustne, a do všeho strkají nos. Navíc mají vynikající paměť, a co se jim kdy podaří vyslechnout – a že toho není málo –, si budou pamatovat opravdu hodně dlouho. Když se nějakého drbu chytí, jediná možnost, jak odvrátit jejich pozornost, je předhodit jim něco ještě mnohem šťavnatějšího.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Laskaví a milí Raci nedrbou – nikdy by nikomu vědomě neublížili a nechtějí strkat nos do citlivých záležitostí. Někdy však převáží jejich starostlivá a pečující povaha a oni do života někoho druhého rýt začnou – většinou se tak ale chtějí ujistit, že je objekt jejich zájmu v pořádku. Lidé jim svá tajemství rádi svěřují, protože Raci umějí naslouchat a podpořit a tajnosti udrží. Jsou ideální vrbou, a kdyby z nich někdy někdo všechny nasbírané důvěrnosti dostal, byla by to pěkná povodeň.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi hrozně rádi poslouchají drby… sami o sobě. Je to trochu sebestředné, ale opravdu se rádi dozvídají cokoli, co si o nich myslí druzí. A všechny ostatní informace jsou pro ně trochu… druhořadé. Protože výrazní Lvi přirozeně přitahují pohledy a zájem druhých, lidé se jim často s drby a klevetami svěřují zkrátka proto, aby přitáhli jejich pozornost a protože se to tak ve společnosti na večírku dělá. Lvi se sbírání informací o jiných nebrání, ale nešíří je a ani je aktivně nevyhledávají.

Foto: Edvard Nalbantjan, Shutterstock.com

Co jste svěřili Rakům, to zůstane skryté, zato na Blížence si dávejte veliký pozorFoto: Edvard Nalbantjan, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny jsou analytické a mají skvělou paměť – díky tomu jim všechno, co před nimi kdy řeknete, zůstane navěky v hlavě a dokážou si tak o každém jedinci poskládat komplexní obrázek. Mají také dost sarkastický humor a silný kritický hlas – a často tak mimoděk vytvoří drby, protože se s někým podělí o svůj názor. Nejde však o šeptandu založenou na nepravdě, ale naopak o věci skutečně opodstatněné. Samy na sebe Panny nic neprozradí, na to jsou příliš ukázněné a hlídají si soukromí.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Pro Váhy jsou drby a klevetění druhý život – o nic se tak nezajímá jako o vztahy a lidé jsou pro ně nejzajímavějším námětem k rozhovoru. Všechno vidí, všechno slyší a všechno vycítí. Jejich emoční radar je jen málokdy zklame a většinou dokážou velmi přesně odhadnout, co a proč se s kým děje. Ve společnosti okouzlují a flirtování je pro ně přirozené, stačí tedy pohodit hlavou, koketně se zasmát a tajemství se z druhých jen řinou. Váhy pak vše poctivě sbírají, třídí a ukládají na pozdější využití.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Nikdo si soukromí neumí chránit tak dobře jako Štíři. Osobní život drží pod pokličkou a nahlédnout nechají jen vyvolené. A jejich schopnost manipulovat s druhými, jejich vytrvalost a šarm jim umožňují získat jakékoli informace a tajemství, která si zamanou. Rozhodně nepatří mezi společenské drbny a nedělí se o informace s druhými jen proto, aby navázali kontakt. Štíři rádi vědí a tajemství si nechávají pro sebe. Co kdyby se proměnila v hodnotné trumfy a dala se využít?

Foto: Jacob Lund, Shutterstock.com

Váhy milují komunikaci a vášnivě rády sbírají informace o druhých lidechFoto: Jacob Lund, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci vás můžou přesvědčovat, že oni tedy rozhodně nedrbou a ani náhodou to nemají zapotřebí – a vy jim uvěříte, protože jsou tak otevření a přímí! Ve skutečnosti je zajímá všechno. Když se někde odehrává drama, cokoli šťavnatého a potenciálně provokativního, Střelci se o tom dozvědí. Všechno. Stejně tak jim druzí pro jejich otevřenou povahu leccos vyklopí. Dobrá zpráva je, že Střelci nedrbou zle, nezačínají pomluvy, neničí životy. Jen rádi vědí. Baví se tím a pošlou to dál.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorohům se toho v hlavě děje tolik, že na nějaké motání do životů druhých nemají kapacitu. Klevety je nezajímají, a než aby si předávali prázdné informace a domněnky, budou radši zticha. Jsou klidní, stabilní a vyrovnaní, jdou si za svým, pomáhají lidem, na kterých jim záleží, je na ně spoleh. Rozhodně nemají zapotřebí zvědavě strkat nos do záležitostí jiných. Naopak často trpí rozpaky a spoustu věcí ani vědět nechtějí, protože si s přívalem emocí neumějí vždycky poradit.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnářům je celkem jedno, co dělají druzí, pokud jim dopřejí to stejné, a následují heslo „žij a nech žít“. Protiví se jim normalita a snaha zapadnout do nějaké škatulky a opravdu zapáleně věří, že by si lidé měli dělat věci po svém, zkrátka tak, jak jim to vyhovuje. Drby je tím pádem vůbec nezajímají, nemají důvod motat se do věcí jiných lidí. Daleko radši budou s lidmi sdílet nápady a zamyšlení, budou se bavit pokud možno o něčem svém a kreativně se u toho vybijí.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby rozhodně nepatří mezi zlomyslné drbny, nevyužívají klevety k manipulaci a svému prospěchu. Jsou jen velmi intuitivní a empatické a ledasco vycítí, a proto vědí víc, než většina lidí. Jsou všímavé k náznakům a nedořečeným větám, zachytí i malou změnu atmosféry. Většinu si však nechávají pro sebe nebo informace sdílejí tak, aby druhým co nejvíc pomohli. Jsou jedineční posluchači, kterým můžete říct cokoli a dočkáte se jejich podpory a povzbuzení. Tajemství jsou u nich v bezpečí.

Načítám