Hlavní obsah

Usínání podle horoskopu: Co pomůže vašemu znamení?

Foto: lenetstan, Shutterstock.com

Foto: lenetstan, Shutterstock.com

Reklama

Usínání může být pěkně ošemetná kratochvíle – někdo spí hned jako dudek, jiný se do spánku propadá podstatně pomaleji. Na co mají dávat před usnutím pozor jednotlivá znamení, aby se jim spalo blaženě?

Článek

Pokud usnete ve chvíli, kdy ulehnete do postele, patříte mezi šťastlivce, protože to tak rozhodně nemá každý, spíš naopak. Někoho dlouhé vylehávání v posteli vyloženě nudí a z nudy pak nemůže usnout, jiného rozrušují myšlenky na práci a povinnosti, další se musí pořádně unavit, aby se mu usínalo lépe. Pro každé znamení zvěrokruhu platí něco trochu jiného. Co dělat a čemu se naopak vyhnout, když jdete do peřin?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani jsou aktivisti, neustále v pohybu. Je tedy pro ně extrémně těžké prostě přepnout a jít spát. Před spaním by si tedy měli zavést nějaký zklidňující rituál, kterým dají tělu najevo, že je čas spát. Musí ovšem začít s dostatečným předstihem, jen tak se ukolébají natolik, že pak nebudou trávit hodiny koukáním do stropu. To je pro ně zabijákem – jakmile se začnou nudit, neusnou už vůbec. Jako poslední záchranu by si tak měli před spaním pustit audioknihu nebo podcast, tak se jim bude usínat lépe. Ovšem nic akčního!

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci jsou velcí spavci a postel je jejich oblíbeným místem. Usnout umí báječně, vlastně kdykoli a kdekoli. Potřebují k tomu však správné podmínky – jestli něco nesnesou, tak to je špatně povlečená postel, dlouho neprané povlečení, zkrátka lůžko, které není tak úplně uklizené. Velmi příjemně je taky naladí „domácí lázně“, to je něco, co si každý Býk náramně užije. Pleťové masky, nejrůznější krémy a olejíčky, ideálně ještě masáž od partnera a bude se jim spát jako na obláčku.

Foto: Jacob Lund, Shutterstock.com

Pleťové masky, soli do koupele, vonné svíčky a oleje, Býci se rádi hýčkajíFoto: Jacob Lund, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Intelektuální Blíženci mají potřebu neustále zaměstnávat svou mysl a něčím ji plnit – na nic nemyslet, to je pro ně jeden z nejtěžších úkolů vůbec. S usínáním jim tak rozhodně pomůže, když vyrazí do postele o něco dřív a s partnerem či partnerkou si ještě před spaním dobře popovídají. Nemusí jít o nic hlubokého, stačí shrnutí toho, jak se měli a co prožili. Při nespavosti pak rozhodně pomůže audiokniha do uší – mozek se na ni upne, a když půjde o něco uklidňujícího a dobře zvoleného, odpluje do říše snů.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci by měli před usnutím dodržovat všechny svoje drobné rituály, rozmazlit se, zklidnit, zkrátka se naladit na spaní. Kromě toho je pro ně extrémně důležitý kontakt s partnerem či partnerkou a vzájemné doteky. Nemusí jít rovnou o sex, to vůbec ne. Ale polibek na dobrou noc, nějaké to pohlazení a ničím neředěná vědomá přítomnost obou zúčastněných, to je něco, co jim usínání rozhodně zpříjemní a ulehčí. Pokud tedy vedle sebe Raka máte, nezapomeňte ho večer před spaním zahrnout svou pozorností.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi jsou po většinu dne přepnutí ve svém vůdcovském, autoritativním módu a neustále nosí v hlavě spoustu věcí, které je potřeba ještě rozhodnout a zařídit. Často pro ně bývá těžké všechno hodit za hlavu a v klidu usnout. Pomůže jim vědomá meditace nebo klidně chvilka jógy. A teď vůbec nejde o nějaké akrobatické kousky, ale zkrátka o pár okamžiků, které budou věnovat sami sobě a svému nitru, zaposlouchají se do svého dechu a vyčistí si hlavu od veškerých starostí. K nezaplacení.

Foto: New Africa, Shutterstock.com

Meditace není nic složitého, stačí se pohodlně usadit a zaměřit se nejprve na dechFoto: New Africa, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Pro organizované Panny je klíčové chodit spát v jednu a tutéž dobu každý den, držet se rozvrhu a nevybočovat z něj. Jakkoli se Panny přizpůsobit umí a mají tendence večerku odsouvat (obzvlášť pokud mají ještě něco na práci a potřebu něco dodělat), neměly by tak činit. Rozhodí to jejich biorytmy a zadělávají si na nespavost. Naopak pravidelnému rozvrhu se umí skvěle přizpůsobit a budou tak usínat jako lusknutím prstu – a potěší je, jak časově efektivní tohle je.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy jsou velmi roztěkané a nesoustředěné znamení a může se stát, že se těsně před večerkou pustí… prakticky do čehokoli a na nějaké spaní vůbec nepomyslí. Důležité tak pro ně je se na spaní připravit vědomě, sledovat čas a hlídat se, taky se trochu zkoncentrovat, aby jim myšlenky nepoletovaly bůhvíkde. Protože mají blízko ke krásnu a péči o zevnějšek, rozhodně tomu napomůžou koupelnové rituály od masek po olejíčky a taky horká vana, ve které si budou libovat.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři mají tendence propadat se do svých myšlenek a cyklit se v obavách a chmurách, když je nic jiného nezaměstnává. I proto je pro ně ideálním předspánkovým rituálem dobrá kniha. Když se začtou do cizích dobrodružství, chytrých myšlenek, ale i oddychových jednohubek, jejich mysl to zaměstná a nebudou mít sklony sklouznout do děsivých úzkostných spirál strachu. Navíc kniha příjemně unaví oči a usínání bude rozhodně jednodušší než po sledování seriálu.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Střelec si musí odškrtnou co nejvíc položek na seznamu, pak usne ve vteřiněFoto: fizkes, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelcům se nejlépe spí, když se během dne unaví. Je to znamení plné energie, velmi činorodé a aktivní, a aby šli spát s lehkou hlavou, musí mít pocit, že za daný den odvedli dostatek práce. Pokud se jim podaří odškrtat spoustu úkolů na „to do listu“, budou mít ze sebe dobrý pocit a spát budou jako miminka. Obecně ale tohle znamení s usínáním moc problémů nemívá – není jejich zvykem se čímkoli dlouhodobě trápit, spíš umí hodit věci za hlavu s tím, že se nějak vyřeší.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Pro Kozorohy je extrémně, ale skutečně extrémně důležitá rutina – ve stejnou hodinu chodit spát a ve stejnou hodinu taky vstávat. Jasně, není to možné vždy, ale pokud to jde, tohle je jejich klíč k úspěchu. Kozorozi jsou bytostmi zvyku, a když jim někdo jejich zaběhnuté rituály naruší, rozhodí je to tak, že klidně probdí celou noc. Důležitá je tak pro ně i správně ustlaná postel se správným počtem polštářů a na správném místě, zkrátka to, aby bylo všechno přesně tak, jak to mají rádi.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři se naopak vůbec neumí řídit rozvrhem a vlastně u nich nemá moc smysl hrnout se do postele, když se jim ještě nechce spát. Nehrozí, že by usnuli, spíš se rozčílí takovým mrháním času. Pokud se ještě necítí unaveně, je pro ně lepší dát si horkou vanu, vypít šálek uklidňujícího čaje nebo si chvilku zameditovat, podívat se na díl seriálu nebo si přečíst ještě kapitolu. Zkrátka nějak dát mozku najevo, že přichází čas spánku – ale nenudit ho zíráním do temného stropu. Fungovat na ně může i poslech uklidňujících zvuků – šumění deště nebo zpěvu ptáků.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby se svou bohatou a bujnou fantazií často před spaním odplouvají kamsi do výšin a vymýšlí si nejhorší, nejčastěji hororové scénáře, které jim pak nedávají spát. Jsou to přeborníci v umění sami sebe vystresovat, a tomu je třeba při ulehnutí zabránit. Výborně fungují různé aromatické oleje v difuzérech, které zaplaví místnost uklidňující vůní levandule nebo meduňky, ale taky zvyk před spaním si číst. Samozřejmě něco hezkého a milého, co Ryby ještě víc nerozhodí, ale přivede je na příjemné myšlenky.

Reklama

Načítám