Článek
Postup
01.
Mouku a kakao prosejte do misky a promíchejte. Přisypte kypřicí prášek do perníku, skořici a nastrouhaný nebo mletý muškátový oříšek. Misku se sypkou směsí dejte stranou.
02.
Cuketu omyjte a i se slupkou nastrouhejte na hrubém struhadle, aby v moučníku zůstala struktura cukety (hrubost si ale můžete zvolit podle vlastního uvážení, na chuti ani výsledné konzistenci se nic nezmění).
03.
Vajíčka vyšlehejte s cukrem do pěny, přilijte olej a přidejte jogurt. Do mokré směsi po lžicích vmíchávejte sypkou směs a na závěr zlehka promíchejte s nastrouhanou cuketou. Těsto nalijte na plech o velikosti 20 x 30 cm a dejte upéct na 170 °C na 30–35 minut.
04.
Příprava polevy je jednoduchá. Rozpuštěné a vychladlé máslo smíchejte s rumem a po lžicích přidávejte moučkový cukr, dokud nebude poleva hustá tak, aby pomalu stékala po lžíci. Polevu pak můžete buď rozprostřít po celém perníku, nebo perník nerovnoměrně pocákat.
Cukety, kam se podíváš
Cukety jsou stále dostupné, zkuste je využít naplno.
- Polévky: Cuketový krém | À la koprovka | Minestrone
- Naslano: Hranolky | Pizza s nivou | Halušky | Špagety s kuličkami
- Nasladko: Ovesná kaše | Buchta s polevou | Perník
- Pod víčkem: Nakládané à la matjesy | Hořčice| Čatní