Hlavní obsah

Šaty, které odhalily vše, róba ve stylu hollywoodské star i nudná klasika: top outfity z Varů

Foto: Jan Handrejch / Právo / Profimedia

Foto: Jan Handrejch / Právo / Profimedia

Reklama

Aktualizováno

Check out! Po devíti dnech plných filmů, večírků a v neposlední řadě i módy začínají hvězdy balit kufry. Včerejším večerem totiž skončil 56. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Kdo se na červený koberec oblékl bezchybně a na koho se naopak snesla vlna kritiky?

Článek

První červenec se neváže jen k začátku prázdnin, ale i ke startu 56. ročníku filmového festivalu v Karlových Varech. Devítidenní maraton probíhal jako už tradičně za účasti tuzemských i zahraničních hvězd – do lázeňského města zavítali herci Geoffrey Rush (71), Benicio del Toro (55) nebo Liev Schreiber (54).

Nejlepší filmy festivalu

Na festivalu se odvysílalo kolem 170 snímků. Evropskou premiéru tu měl například dokument Kuciak – vražda novináře. Velké pozornosti se dostalo také českému filmu Hranice lásky s Hanou Vagnerovou (39), jehož ústředním tématem je polyamorie. Zaujal také Banger s Adamem Mišíkem (25) a Marsellem Bendigem (23): příběh začínajícího rapera byl natočen na iPhone během dvou týdnů a v kinech bude na podzim. Premiéru měl ve Varech i snímek Velká premiéra s Ivou Janžurovou (81) a Pavlem Šimčíkem (45) nebo drama Slovo s Martinem Fingerem (51) a Gabrielou Mikulkovou (42).

Filmy ale nejsou jediným lákadlem Varů. Pozornost se upíná i k módě. Ať už mluvíme o slavnostním zahájení celého festivalu, premiérách filmů, nebo různých večírcích, hvězdy mají spoustu příležitostí, aby se předvedly. O kterých outfitech se letos diskutovalo nejčastěji?

Hana Vagnerová (39)

Šaty libanonského návrháře Elieho Saaba miluje snad celý Hollywood a po jeho pastelově růžové róbě chytře sáhla i Hana Vagnerová. Herečka, která ztvárnila hlavní roli ve filmu Hranice lásky, byla na slavnostním zahájení festivalu za hvězdu.

Foto: Profimedia.cz

Volba šatů se herečce povedla na jedničku. Podtrženou!Foto: Profimedia.cz

Jitka Schneiderová (49)

Od téhle herečky nečekáme nic jiného než dokonalost. Vsadila na kombinaci řaseného korzetu a jednoduše střižených kalhot, které pro ni na míru vytvořila návrhářka Ivana Mentlová. Kabelka a šperky jsou z dílny Bulgari.

Foto: Profimedia.cz

Jedna z nejlépe oblékaných českých hereček ani tentokrát nezklamalaFoto: Profimedia.cz

Tereza Ramba (33)

Herečka dorazila na festival s manželem Matyášem (32), je tanečník. Dvojnásobná maminka si oblékla hedvábné šaty české značky Anamé a předvedla, jak pracovat s nahotou. Ačkoli mají hluboký výstřih, díky jejich rukávům a celkovému stylingu nepůsobí vulgárně.

Foto: Profimedia.cz

Na karlovarském festivalu nebyla o odvážné šaty nouze. Zdaleka ne všechny ale byly takhle zdařile pojatéFoto: Profimedia.cz

Marika Šoposká (32)

Tak tohle se povedlo! Herečka vkročila na červený koberec v šatech od české značky Chatty. Mají nekomplikovaný střih, ale o to zajímavější materiál. V modelu, obepínajícím postavu, vypadala mnohem svůdněji než dámy, které šly „s kůží na trh“.

Foto: Profimedia.cz

Krásná brunetka šaty nepřebila doplňky a perfektně si poradila (nebo nechala poradit) i s vizážíFoto: Profimedia.cz

Manželé Bartoškovi

Herec a prezident festivalu Jiří Bartoška (75) je pokaždé bezchybně oblečený, podobně jako jeho žena, archeoložka Andrea (69). Ta si letos oblékla tylové šaty Red Valentino v tělové barvě, které zdobilo několik akcentů žluté krajky a diamantové šperky ALO diamonds.

Foto: Profimedia.cz

Král a královna červeného koberce – manželé BartoškoviFoto: Profimedia.cz

Antonie Formanová (24)

Je krásná, talentovaná, a ještě k tomu stylová. Zahrála si ve filmu Hranice lásky a na premiéru vyrazila v šatech Martina Kohouta, který svou tvorbu představil vloni na pražském fashion weeku. Někdo by nejspíš polemizoval o vhodnosti bot a psaníčka, ke stylu a osobnosti herečky se ale hodí.

Foto: Profimedia.cz

Pokud ji ještě neznáte, brzy nejspíš budete. Osobitá kráska už několikrát dokázala, že hrát umíFoto: Profimedia.cz

Emma Smetana (34), Radka Třeštíková (41)

Obě se chtěly vyhnout šatové klasice, jen jedné z nich to ale vyšlo. Zatímco zpěvačka a moderátorka Emma Smetana sáhla po nápaditém flitrovaném obleku, spisovatelka Radka Třeštíková úplně neodhadla situaci a na slavnostní zahájení vyrazila v kostkované sukni, mikro topu a koženém obojku. Kritiky se na její módní výběr sneslo až až, proto jen poznamenáme, že kousky samy o sobě špatné nejsou. Jen by chtěly přeskládat a vložit do jiného prostředí.

Foto: Profimedia.cz

Zleva: Radka Třeštíková to překombinovala, stylové Emmě Smetaně naopak nebylo co vytknoutFoto: Profimedia.cz

Veronika Kašáková (32)

Finalistka České Miss 2014 si na akci Moët oblékla stříbrné šaty značky Anamé, které tělo jen nezakrývaly, ale i odhalovaly. A to bohužel do té míry, že z nich modelce vykukovala bradavka. Při pohledu na jejich horní díl je zřejmé, že látka nedrží na místě, těžko ale říct, proč šaty nebyly zajištěné třeba oboustrannou lepicí páskou.

Foto: Profimedia.cz

Metalické šaty jsou bezpochyby nápadité, bohužel ale nedržely tam, kde měly. Výměnu by zasloužily i náušnice a účesFoto: Profimedia.cz

Daniela Peštová (51)

Česká supermodelka nám dlouhá léta dokazuje, že umí oslnit. Na včerejším slavnostním zakončení festivalu se objevila v černých, tělo obepínajících šatech s rafinovaným střihem. A lépe si nemohla poradit ani s doplňky, ať už mluvíme o náramcích na rukávech, prstenech nebo stříbrných sandálcích. Jedním slovem dokonalost!

Foto: Profimedia.cz

Modelka a manželka muzikanta Pavola Habery (60) výběr šatů rozhodně nepodcenila. Na červeném koberci byla za opravdovou hvězduFoto: Profimedia.cz

 Žilková (60) s dcerou Kordulou

S Vary se během sobotního večera loučila i herečka Veronika Žilková, která přišla v doprovodu dcery Korduly Stropnické (16). A všem přítomným spadla brada. Z Korduly je krásná slečna, která si svůj red carpet moment užila v šatech značky Elisabetta Franchi s transparentní sukní. Její máma sáhla po stříbrných šatech Philipp Plein, které bychom zařadili do kategorie neurazí, nepotěší. Se svou postavou by si herečka mohla dovolit něco mladistvějšího (čím není myšleno odhalenějšího).

Foto: Profimedia.cz

Šaty populární herečky nadšení nevyvolaly a za výměnu by stála i obuv. Šťastnější ruku při výběru měla její šestnáctiletá dcera KordulaFoto: Profimedia.cz

Sara Sandeva (25)

Herečka makedonského původu se ve společnosti objevuje sporadicky, filmový festival ve Varech si ale ujít nenechala. Na závěrečný večer si oblékla flitry poseté šaty s vysokým rozparkem, ve kterých vypadala naprosto úchvatně.

Foto: Profimedia.cz

Mladá herečka se na červeném koberci objevila po boku svého partnera, moderátora a herce Jakuba Prachaře (38)Foto: Profimedia.cz

Jak si stojí šaty z Varů v porovnání se slavnými oscarovými róbami?

Reklama

Načítám