Hlavní obsah

Nejnovější vánoční filmy pro dospělé i děti

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jestli bojujete s nedostatkem vánoční nálady nebo si ji chcete ještě o trochu pozvednout, určitě se vám to podaří s nějakým milým vánočním filmem. Kromě klasik můžete dát šanci i novějším snímkům nebo letošním úplným novinkám.

Článek

Vánoční atmosféra je natolik kouzelná, že ji tvůrci často využívají jako pozadí pro svoje filmové příběhy. A tak vznikají každoročně nové vánoční snímky, které potěší nejednoho milovníka tohoto období.

1. Princezna z cukrárny 3: Hvězdná romance (2021)

V listopadu na Netflixu přistál už třetí díl filmu Princezna z cukrárny. Laskavá komedie, ve které je zlo nakonec poraženo, potěší zejména milovníky oddechovek s dobrým koncem. V trojroli se opět představila herečka Vanessa Hudgens (32). Ta si zahrála princeznu Stacy, královnu Margaret Delacourt a vykutálenou lady Fionu Pembroke. Vzájemnou dechberoucí podobu tentokrát zmíněné dámy využily k tomu, aby zachránily cennou vánoční relikvii.

Foto: Profimedia.cz

Tentokrát nechají tvůrci diváky nahlédnout do milostného života Lady PembrokeFoto: Profimedia.cz

2. Sváteční rande (2020)

Dávku sváteční atmosféry zprostředkuje i romantická komedie, která měla premiéru loni. Hlavní roli nezadané Sloane, kterou příbuzní neustále nutí, aby si někoho našla, si zahrála Emma Roberts (30). Sloane se dohodne s Jacksonem v podání Luka Braceyho (32), který má stejný problém, že půjdou o svátcích na nezávazné rande, aby se nejapným poznámkám vyhnuli. Jenže do jejich skvělého plánu vstoupí city a ty všechno řádně zkomplikují.

Foto: Profimedia.cz

Sloane chce, aby jí matka přestala pořád někoho dohazovat, a proto se s Jacksonem domluví na řadě svátečních schůzekFoto: Profimedia.cz

3. Last Christmas (2019)

Relativně nová je také romantická komedie pojmenovaná podle slavného vánočního hitu dua Wham!, který byl vydán v roce 1984 a hraje se o Vánocích dodnes. Ve filmu zazní píseň také. Jinak se v něm řeší neuspořádaný život hlavní hrdinky Kate, kterou si zahrála Emilia Clarke (35). Kate přežila vlastní smrt a od té doby si nedokáže uspořádat život. Pomoc se jí snaží sympatický Tom, respektive jeho herecký představitel Henry Golding (34). Na konci ovšem divák zjišťuje, že všechno bylo trochu jinak.

Foto: Profimedia.cz

Konec romantické komedie vám docela zamotá hlavuFoto: Profimedia.cz

4. Milostná past (2021)

O Vánocích se odehrává i část další romantické komedie, ve které se novinářka Natalie v podání Niny Dobrev (32) snaží najít lásku svého života. Hojně k tomu využívá seznamovací aplikaci a její rande většinou končí naprostým fiaskem, což je dobře pro jejího šéfa, protože o tom následně píše vtipné sloupky. Jenže potom narazí přes aplikaci na Joshe a je to jako pohádka. Rozhodne se, že za ním o Vánocích zaletí do Lake Placid a překvapí ho. Nejvíc překvapená je ale ona sama.

Foto: Profimedia.cz

Letošní novinka poukazuje na to, že seznamovací aplikace jsou zrádnéFoto: Profimedia.cz

5. Klaus (2019)

Španělský animovaný snímek vezme za srdce i toho největšího tvrďáka. Důkazem kvalitního filmového zážitku je nominace na Oscara. Přestože u nás nosí dárky Ježíšek, příběh o počátcích Santa Clause není žádným marketingovým blábolem, ale milým povídáním příběhu o samotářském výrobci hraček, kterému vstoupí do života rozmazlený pošťák a obrátí mu ho vzhůru nohama.

Foto: Profimedia.cz

Animovaný snímek Klaus vezme za srdceFoto: Profimedia.cz

6. Přání Ježíškovi (2021)

Do kin letos láká i česká komedie v režii Marty Ferencové (48), která měla premiéru v první půlce listopadu. Snímek je doslova nabitý věhlasnými hereckými jmény. Divákům se v něm mimo jiné předvede Richard Krajčo (44), Eva Holubová (62) nebo Jiří Langmajer (55). Film našel podle režisérky inspiraci v Lásce nebeské (2003) a během natáčení bylo použito 50 vánočních stromků a asi 3 500 světýlek a ozdob.

Romantická komedie láká do kin na zvučná jména

7. Chlapec, kterému říkají Vánoce (2021)

Jedenáctiletý chlapec jménem Nikolaus v podání Henryho Lawfulla (15) má pro strach uděláno. Vydává se totiž na ledový sever, kde hledá svého otce. Při tom se dostane do kouzelné země a parťáky mu dělá los Blesk a myš Miika. V roli tety se ve snímku objeví britská herečka Maggie Smith (86).

Foto: Profimedia.cz

Pro Henryho Lawfulla to byla první hlavní roleFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám