Hlavní obsah
3,5
(115)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Máte rádi pomazánky, ale držíte dietu nebo zkrátka nemáte chuť na tučná jídla? Pak je tu pro vás jednoduchý recept na vynikající tvarůžkovou pomazánku. Aromatické syrečky obsahují velmi málo tuku a jsou bohaté na bílkoviny, proto jsou ideální, třeba když chcete hubnout nebo se snažíte omezovat ve stravě živočišné tuky.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Na pomazánku
  • 200 g olomouckých tvarůžků
  • 200 g polotučného tvarohu
  • 1/2 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 4 lžíce piva
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 špetka chilli
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Nekupujete tvarůžky, protože vám vadí jejich zápach a máte pocit, že jsou z lednice cítit ještě týden po konzumaci? S tímto problémem umíme poradit. Existuje pár snadných triků, jak se zápachem v lednici zatočit. Pak si můžete v klidu pochutnat nejen na této pomazánce, ale s radostí si uděláte klidně i smažené tvarůžky v pivním těstíčku s domácí tatarkou.

Postup

01.

Tvarůžky pokrájejte na malé kostičky (5 × 5 mm) a cibuli nakrájejte najemno. Nakrájené tvarůžky a cibuli vložte do misky a přidejte tvaroh, utřený česnek, pivo a drcený kmín.

02.

Tvarůžkovou směs dobře promíchejte a dochuťte případně ještě špetkou mletého chilli, solí a pepřem. Takto připravenou pomazánku nechte zakrytou uležet klidně do druhého dne při pokojové teplotě.

Foto: Viktorie Hrazdílková

Podávejte s čerstvým kváskovým chlebem nebo jako my s domácími rohlíkyFoto: Viktorie Hrazdílková

Reklama

Načítám