Hlavní obsah

Z nekonečného seriálu rovnýma nohama do života. Co dělají hvězdy, které proslavil seriál Ulice

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Ač jsou někdy seriály vnímány jako herecká fabrika, a ty nekonečné obzvlášť, pravdou je, že proslavily mnohé herce. Divadlo je možná herecky o trochu výš, ale širší veřejnosti vás nepředstaví. Seriálu Ulice vděčí za popularitu Martin Hofmann, Aneta Krejčíková i Tereza Bebarová.

Článek

Seriál Ulice přiková každý den k obrazovkám statisíce diváků. Už od roku 2005. Diváky zajímají vztahové peripetie i obchodní intriky jejích obyvatel už skoro dvacet let. A být pět dní v týdnu vidět v televizi, to už se do povědomí zapíšete. Komu mýdlová opera a první český nekonečný seriál změnil život a udělal z něj hvězdu?

Dnes slaví 34. narozeniny Patricie Pagáčová. Ta v Ulici začínala ještě pod jménem Solaříková a hrála Terezu Jordánovou.

Patricie Pagáčová

V seriálu Ulice byla Terezou Jordánovou 13 let a diváci tak sledovali její přerod z hodné holky přes trochu rebelující puberťačku až po vdanou paní učitelku, která se rozhodla odejít za manželem do zahraničí. Od té doby hraje v dalších seriálech (Devadesátky) i filmech (Gump –⁠ pes, který naučil lidi žít), byla porotkyní v talentové soutěži SuperStar, je velmi aktivní na Instagramu a slávy využívá i pro dobrou věc, svým charitativním kalendářem Psí život pomáhá zvířatům v nouzi.

Je vdaná za Tibora Pagáče, mají dceru Bibianu a v současnosti hraje v seriálu O mě se neboj.

Foto: Profimedia.cz

Velmi sympatické je, jak přirozeně vystupuje a jak asertivně dokáže reagovat na hejty, kterých se jí v minulosti dostávalo např. v souvislosti s postavouFoto: Profimedia.cz

Jakub Štáfek

Hraní jej bavilo od dětství, stejně jako sport. Nejdříve se proslavil jako seriálový Matěj Jordán a diváky moc bavily především jeho vztahy. Lásek měl v seriálu vícero, od pár nedůležitých románků po toxické vztahy. Nakonec se jeho životní láskou stala Katarína, které sice srazil autem otce, ale následně jí pomáhal v rodinném podniku a založili rodinu.

Jakub Štáfek se kromě hraní v seriálech, kde zářil ve Vyšehradu a Specialistech, věnuje i MMA zápasům. Nedávno se oženil a má malou dcerku.

Foto: Profimedia.cz

Umělec i sportovec, který si váží rodiny a přiznává, že té jeho pomohla i terapieFoto: Profimedia.cz

Anežka Rusevová

Studovala herectví nejen v Česku, ale i v Německu, kde nakonec také působila. V Ulici hraje Vendulu, dceru Lumíra, která pracuje v rodinném podniku. Je to hodná a milá holka, která našla i štěstí v lásce. Ale zdá se, že poslední dobou pomrkává po mladém starostovi.

Hraje ve filmech, seriálech i v divadle, v poslední době se proměnila před očima a my jsme moc rádi, že svůj hubnoucí příběh vyprávěla i nám.

Foto: Jakub Jurdič

Herečka je o dvacet kilo lehčí a vypadá báječněFoto: Jakub Jurdič

Aneta Krejčíková

Je považována za jednu z nejvíc sexy českých hereček a i ji proslavila Ulice. V seriálu hrála Gábinu Pumrovou: byla třídní fiflenou, zamilovala se do učitele a nakonec s ním otěhotněla. Po pauze se vrátila, její postava dělá kariéru v módě a řeší vážné zdravotní problémy.

Herečka je velmi aktivní na Instagramu, kde sdílí otevřeně své mateřství a výchovu dětí, hraje v mnoha skvělých hrách v Divadle Na Fidlovačce.

Foto: Profimedia.cz

S módou se nebojí experimentovat ani v civilním životěFoto: Profimedia.cz

Tereza Bebarová

Oceňovaná divadelní herečka a skvělá dabérka se v Ulici představila jako Ukrajinka Světlana a přízvuk měla natolik přesvědčivý, že si diváci mysleli, že je opravdu cizinka. Byla manželkou Lumíra Nykla, a ač nejdřív působila nenápadně, nakonec se stala starostkou. Po patnácti letech se s Ulicí rozloučila, její postava zemřela a fanoušci z toho nadšení nebyli.

Herečka ale rozhodně pracovně nezahálí, hraje v divadle, moderovala pořad Peče celá země, napsala knihu a byla šéfredaktorkou časopisu Na chalupě.

Foto: Profimedia.cz

Vedle hraní miluje kreativní nápady a tvořeníFoto: Profimedia.cz

Miroslav Hanuš

Ač původně studoval ekonomickou školu, táhlo ho to k divadlu, kterému zůstal navždy věrný. V současné době hraje hned na několika scénách.

V Ulici ztvárnil starostu Antonína Hložánka, kterému není cizí korupce a patří spíš k záporákům. K těmto rolím má ostatně v seriálech blízko: v Případech 1. oddělení byl Josefem Korejsem, prospěchářem, který hlavně rád šéfuje, ve Stínech v mlze zase psychopatickým propuštěným zločincem, který plánuje pomstu.

Foto: Profimedia.cz

V civilu velký sympaťák, v seriálech si naopak často střihne pěkné zlosyny a záporákyFoto: Profimedia.cz

Martin Hofmann

Vystudoval DAMU a úspěchy slavil především na divadle. Širší publikum se o něm dozvědělo, když se stal součástí Ulice, kde hrál Jardu Hejla. Muže, který zpočátku působil nenápadně a žil s maminkou Miriam. Nakonec se stal manažerem v Království hraček, a i když byl své lásce Lence nevěrný, odpustila mu a vzali se.

Martin Hofmann je dnes jedním nejobsazovanějších herců. A role si pečlivě vybírá, jak televizní, tak filmové. Skvělý byl jako Luďan v seriálu Most! i v Rédlovi, stejně jako ve filmech Střídavka nebo Známí neznámí. A je i králem reklamy.

Foto: Profimedia.cz

Své role nehraje, on jakoby je žilFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám