Hlavní obsah

Nejromantičtější zážitek v životě! Čeští herci vzpomínají na láskyplná vyznání

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Pro někoho je svátek svatého Valentýna nejromantičtější den v roce, pro jiného den jako každý jiný. Zeptali jsme několika českých herců a hereček, jak to mají oni, a poprosili jsme je, aby zavzpomínali na svůj nejromantičtější zážitek v životě. Takhle vypadá skutečná zamilovanost a láska!

Článek

Řekne-li se romantický zážitek, většině lidí se pravděpodobně vybaví první pusa, originální rande, žádost o ruku nebo rovnou svatba. A stejně tak to mají i české celebrity. Které milostné gesto se jim vrylo do paměti?

Nikol a Karel Heřmánkovi

Romantických chvil za svůj vztah manželé Heřmánkovi zažili nespočet, ale ty „nejvíc“ proběhly vesměs v nejzásadnějších momentech vztahu. A jeden z nejhezčích (a také nejkomičtějších), na který rádi vzpomínají, se odehrál na úplném začátku… „Nebyla jsem si u Karla jistá, zda jen tak randíme, anebo náš vztah bere vážněji až do chvíle, kdy mi začal vyprávět, jak jel autem domů a v rádiu hráli písničku od mé oblíbené interpretky. Všichni v mém okolí věděli, že naprosto zbožňuju Beyoncé, kterou obdivuju svým způsobem dodnes,“ vzpomíná Nikol Kouklová Heřmánková.

Jenže její muž Karel není příliš velký vyznavač americké RnB nebo pop scény, a tak si místo Beyoncé vybavil Rihannu – a vyprávěl o ní. A Nikol absolutně nechápala, kam tím míří a co se jí snaží naznačit. „Když viděl můj nechápavý výraz, přemohl se, a začal mi dokonce úryvek té písně z rádia zpívat. Přišlo mi to hrozně roztomilé. Okamžitě jsem rozpoznala píseň Halo od Beyoncé a zatetelila se,“ dodává Nikol. A Karel pokračoval: „No a když jsem tu píseň slyšel, tak jsem si v tu ránu uvědomil, že tě miluju!“ A tak spolu v roce 2011 začali chodit.

Foto: rodinný archiv

Nikol Kouklová a Karel Heřmánek jsou spolu už přes deset letFoto: rodinný archiv

Roman a Míša Tomešovi

Se svým nejromantičtějším zážitkem se pochlubil i herec a zpěvák Roman Tomeš, který Valentýna slaví s manželkou Míšou jen tak lehce – se sklenkou vína třeba u romantického filmu. „Když si mám ale vzpomenout nejromantičtější zážitek, tak se mi asi vybaví doba, kdy jsem byl ještě na střední škole. Bylo mi 15 nebo 16 let a byl jsem zamilovaný a hodně romanticky založený. Koupil jsem tehdy několik růží, přišel k bytu své dívky a zazvonil. Přede dveřmi jsem předtím z těch růží vyskládal cestu, která vedla za roh za výtah, a tam jsem čekal já,“ vypráví Roman s tím, že dodnes na tohle gesto s úsměvem vzpomíná.

Foto: Profimedia.cz

Míša a Roman Tomešovi se poznali v divadleFoto: Profimedia.cz

Nyní však už 11 let žije s herečkou a zpěvačkou Míšou Tomešovou a mají dva malé syny. A i s ní samozřejmě prožil krásné romantické okamžiky. O ruku ji požádal na prknech Divadla Kalich – poklekl před ní přímo na jevišti v závěru muzikálu Osmý světadíl. Právě zde se totiž poznali. Na tuto akci se prý připravoval půl roku, vědělo o ní jen pár vyvolených a skutečně se to podařilo před Míšou utajit. A protože svoje snubní prsteny už oba stačili ztratit, nechali si místo nich vytetovat symbol nekonečna. I to je krásné romantické gesto!

Zuzana Kajnarová a Roman Říčař

Na Valentýna si příliš nepotrpí, ale svůj nejromantičtější zážitek herečka Zuzana Kajnarová Říčařová určitě nikdy nezapomene. Její muž, herec Roman Říčař, ji totiž neskutečně překvapil: žádost o ruku načasoval na okamžik, kdy si připadala opravdu ošklivá. „Byli jsme spolu tenkrát na výpravě v Himálaji a já jsem byla celkem vyčerpaná a měla jsem pusu plnou oparů. A Roman mě zrovna v tu chvíli požádal o ruku. Neměl ani klasický prstýnek, ale koupil mi někde od místních náramek, který mi nasadil. V tu chvíli jsem byla opravdu dojatá,“ vzpomíná herečka.

Foto: Profimedia.cz

Manželé Říčařovi mají dvě děti a v současnosti spolu hrají manželský pár na jevišti Divadla Radka Brzobohatého ve hře Jsem doma, zlato!Foto: Profimedia.cz

Jana Bernášková a Rudolf Merkner

Herečka a spisovatelka Jana Bernášková za nejromantičtější zážitek považuje chvíli, kdy svému muži Rudolfu Merknerovi oznámila těhotenství: „Šli jsme tenkrát na procházku na Vyšehrad, kde to máme moc rádi, a já jsem Rudovi ukázala pozitivní těhotenský test. Byl nadšený a pak jsme zamířili do naší oblíbené restaurace na romantickou večeři. Bohužel ta restaurace už dnes neexistuje.“ Nakonec se jim narodil syn Theodor. Herečka má ještě starší dceru Justýnu, jejím otcem je divadelní režisér David Drábek.

Foto: Profimedia.cz

Jana Bernášková je po boku scenáristy, producenta a režiséra Rudolfa Merknera velmi šťastnáFoto: Profimedia.cz

Kateřina a Peter Pechovi

Herečka a zpěvačka Katka Pechová s mužem slaví Valentýn spíš jen nějakou drobností a nijak to nehrotí. „Zato jsem hodně prožívala, když mě vzal tehdy ještě jako půlroční známost na romantickou vyhlídku na Adamovská jezera na Slovensku, kde jsme pozorovali západ slunce,“ vzpomíná na nejromantičtější zážitek s partnerem.

Foto: Profimedia.cz

Manželé Pechovi se poznali při studiích na JAMU v BrněFoto: Profimedia.cz

A jako druhý nejromantičtější zážitek doplňuje žádost o ruku, která proběhla po osmileté známosti na Štědrý den v roce 2017. S hercem Peterem Pechou se seznámili během studií na JAMU v Brně a vzali se v září 2019 na Slovensku.

Reklama

Načítám