Hlavní obsah

Kvitová i Hrůza: Tyto celebrity si zahrály samy sebe

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci svých rolí se celebrity neustále přetvařují a převtělují do jiných charakterů. Někdy ale dostanou od režisérů jiný úkol. Při natáčení mají mnohdy přirozeně nebo naopak přehnaně ztvárnit samy sebe.

Článek

Do filmů či seriálů si tvůrci čas od času pozvou nejrůznější hvězdy, které mají za úkol ztvárnit samy sebe. Nemusí jít ani o profesionální herce, tuto příležitost dostali v minulosti třeba sportovci nebo modelky. Jak se jim dařilo?

Matthew McConaughey (51)

Pohledný americký herec se objevil ve třináctém díle třetí řady seriálu Sex ve městě (1998–2004). Epizoda se jmenuje Útěk z New Yorku a Carrie v podání Sarah Jessicy Parker (56) se v rámci ní přesunuje do Los Angeles, kde jedná o filmovém zpracování svých novinových sloupků o sexu a vztazích. Matthew McConaughey v seriálu vystupuje jako adept na roli pana Božského. Oba herci se spolu následně v roce 2006 setkali při natáčení romantické komedie Lemra líná, kde ztvárnili hlavní role.

Foto: Profimedia.cz

Herec byl v seriálu adeptem na roli pana Božského, kterého ztvárnil Chris Noth (66) Foto: Profimedia.cz

Heidi Klum (48)

Řadu hereckých zkušeností má původním povoláním topmodelka. Samu sebe si německá kráska zahrála například v seriálu Jak jsem poznal vaši matku (2005–2014), kde se objevila v desáté epizodě třetí série s názvem Nervy. Zahrála si takzvaného andílka značky spodního prádla Victoria's Secret. Spolu s ní se v seriálu objevila i další topmodelka Adriana Lima (40). Samu sebe si Heidi Klum následně zahrála v i seriálu Zoufalé manželky (2004–2012), konkrétně v sedmnáctém dílu šesté řady. A opět v tom nebyla sama. Zdatně jí sekundovala další modelka Pavlína Pořízková (56).

Foto: Profimedia.cz

Modelka fušuje i do hereckého řemeslaFoto: Profimedia.cz

Gabriela Soukalová (31)

Bývalá biatlonistka a novopečená maminka dcerky Izabely Gabriely si to také vyzkoušela před kamerou. Jako profesionální sportovkyně byla obsazena do dvou epizod seriálu Sestřičky Modrý kód (2020–2021). Díky natáčení se vrátila na místo, které moc dobře zná, a sice do tréninkového střediska v Jablonci nad Nisou. Po třech letech od ukončení kariéry to bylo vůbec poprvé, co areál navštívila. Menší roli (rovněž biatlonistky) měla Gabriela Soukalová také ve snímku Teroristka (2019) v hlavní roli s Ivou Janžurovou (80).

Foto: David Kundrát / Czech News Center / CNC / Profimedia

Nejdůležitější rolí je teď pro Gabrielu Koukalovou role maminkyFoto: David Kundrát / Czech News Center / CNC / Profimedia

Nicolas Cage (57)

Americký herec dostal příležitost ztvárnit do extrému vyhnanou karikaturu sebe samého ve snímku The Unbearable Weight of Massive Talent (v překladu: Nesnesitelná tíha velkého talentu). Ten by měl mít premiéru v příštím roce na jaře. Na výsledek si tedy budeme muset ještě počkat. Herec si zahraje zkrachovalého Cage, který vstoupí do služeb CIA a v utajení navštíví narozeninovou oslavu svého fanouška a současně drogového bosse.

Foto: Profimedia.cz

Na hercovu parodii sebe sama si musí diváci ještě počkatFoto: Profimedia.cz

Petra Kvitová (31)

Zdá se, že české sportovkyně si režiséři do seriálů zvou rádi. I když zrovna tuto tenistku pozval do Ordinace v růžové zahradě (2005–2021) herec Petr Rychlý (56), který v seriálu hraje gynekologa Čestmíra Mázla. Roličku jí slíbil za vyhraný zápas a svůj slib splnil. V rámci seriálu si spolu navíc zahráli na tenisovém kurtu. Teniska byla podle Rychlého před kamerou velmi přirozená. Jen jí musel radit, aby text neodříkávala tak rychle.

Foto: Profimedia.cz

Petra Kvitová se s Petrem Rychlým setkala v seriálu a zároveň na kurtuFoto: Profimedia.cz

Michal Hrůza (50)

Malou hereckou příležitost dostal také český zpěvák, který se zúčastnil natáčení současného seriálového hitu Slunečná (2020–2021). K seriálu má blízko i proto, že k němu napsal titulní píseň. Herecká role pro něj byla příjemným, ale také trochu obtížným úkolem. Zpěvák přiznal, že se mu pletl a vypadával text. Zaskočilo ho také brzké vstávání. Z postele musel v půl šesté, aby mohl být v půl osmé na place. „Když zapomněl nebo spletl text, tak se omlouval, byl moc milý. Nebylo to, že přišla namistrovaná hvězda," ocenila jeho přístup herečka Regina Řandová, která s ním hrála ve scéně.

Foto: Profimedia.cz

Od potyčky, do které se Hrůza zapletl v roce 2014 a ve které utrpěl zranění hlavy, má zpěvák problémy s pamětíFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám