Hlavní obsah

Zkuste je všechny! Typy mužů, které vám pomohou rozšířit milostné obzory, než se usadíte

Foto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Foto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Reklama

Stejně jako ideální střih džínů najdete jen tak, že jich vyzkoušíte desítky, cesta k ideálnímu životnímu partnerovi někdy vede přes vícero vztahů s muži, kteří vám úplně nesedli. Které pány je fajn poznat, abyste zjistily, co vám (ne)vyhovuje?

Článek

Máte jasnou představu, jak by měl vypadat váš životní partner, a s nikým jiným nehodláte ztrácet čas? Velká chyba! Randit, poznávat různé typy mužů a učit se kompromisům, když nejste naladěni na stejnou notu, je zásadní.

Každý vztah vás obohatí, něčemu novému naučí, a i když se s dotyčného nevyklube princ Jasoň a otec vašich dětí, získáte jasnější představu, co od mužů potřebujete, abyste pak toho pravého poznaly a nenechaly odejít. Někdy stačí pár schůzek a víte, že je to celé špatně. Ale i to je důležité, protože potom snáz poznáte, až to bude celé dobře.

1. Protiklad

Říká se, že protiklady se přitahují, i když  většina lidí má opačnou zkušenost. Rozhodně se od sebe můžete hodně naučit a rozšířit si obzory. Vaše vysněná dovolená je odpočinek na pláži a on by raději chodil po horách? Možná zjistíte, že aktivní relax není vůbec špatný. Je nepravděpodobné, že se nakonec se svým pravým opakem rozhodnete zestárnout, ale rozhodně získáte zajímavou zkušenost. A zjistíte, jak moc jste ochotné dělat ve vztahu kompromisy.

2. Sportovní nadšenec

Vztah s vášnivým milovníkem sportu? Rozhodně budete v kondici. Možná sice časem zjistíte, že takový partner jednoduše nepobere, když si občas uděláte pohodu na gauči s miskou oříšků a zamilovaným filmem, ale ze vztahu s ním budete těžit i v budoucnu. Budete totiž znát nejlepší cyklotrasy v okolí, stroje v posilovně nebudete vnímat jako mučicí nástroje a o proteinu a spalovačích zvládnete dávat přednášky.

Foto: Daxiao Productions, Shutterstock.com

On si půjde po celodenním výšlapu na kole ještě zacvičit a já půjdu domů odpočívat. Nebo se možná porozhlédnu po někom klidnějším...Foto: Daxiao Productions, Shutterstock.com

3. Citlivka

Mužům se často vyčítá, že moc neumějí vyjadřovat pocity a diskuse o budoucnosti vztahu jsou jim cizí. A pak poznáte chlapíka, který o svých emocí mluví často a rád. Příjemná změna, minimálně na chvíli. Citlivý samozřejmě neznamená přecitlivělý ani ufňukaný. Takže je možné, že po hodinovém rozboru náročného dne (ne však vašeho) se budete chtít provdat za mlčenlivého poustevníka.

4. Muž s kulturním rozhledem

Miluje partner umění? Máte se na co těšit. Od vášnivého fotografa budete mít spoustu nádherných momentek, náruživý čtenář vám rozšíří literární obzory, milovník filmů vás zasvětí do kinematografických skvostů a návštěva divadla se se znalcem stane úplně novým zážitkem. Problém může nastat ve chvíli, kdy si budete chtít pustit seriál Bridgertonovi (2020–22) a dostane se vám kritiky a nepochopení.

5. Výrazně mladší či starší

Věk je jen číslo? Vědci se stále nemohou shodnout, jak to s věkovým rozdílem u partnerů je, ale pravda je taková, že vztahy podobně starých/mladých mají největší šanci vydržet. Ale existují samozřejmě výjimky. Co vám dá vztah s mladším partnerem? Mnoho legrace, uvolněnost a možnost být akční. V čem může mít přínos vztah s partnerem výrazně starším? Takový muž má rozhled, sebevědomí a zkušenosti a bývá zajištěný.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Narodil se, když jsem šla do páté třídy, ale je s ním sranda. A až dodělá školu, přispěje mi na nájemFoto: fizkes, Shutterstock.com

6. Parťák na povídání

Je láska opravdu slepá, jak se říkává? Je vzhled pro vztah důležitý? To necháme na zvážení každého. Ale může se stát, že poznáte muže, který není úplně váš typ po fyzické stránce, i když jinak si rozumíte naprosto perfektně. Dejte mu šanci a užijte si hodiny a hodiny povídání, smíchu a pohody. A třeba si dokážete vybudovat živočišnou přitažlivost.

7. Zlobivý kluk

Rebel, děvkař, grázl? Typ, do kterého se v dívčích románech zamiluje ctnostná dívka a její láska ho změní k nepoznání. Která žena se aspoň na chvíli nezasnila a podobný příběh si ve fantazii také neprožila? Tihle nezkrotní pánové možná nejsou vhodní adepti na ženění, ale vztah s nimi je vzrušující a plný napětí. I když je nebudete brát na rodinný oběd, skvěle si s nimi užijete. S ženami to umějí, dají vám na chvíli pocit, že jste naprostá bohyně, a v posteli ve vás probudí nestydatou divošku.

8. Hodný hoch

Ráno nachystá kávu do postele, večer vás vyzvedne v práci nebo čeká doma s večeří. Zajímá se, jak se máte a co byste chtěla podnikat o víkendu. Málokdy tráví večery mimo domov a je na něj spolehnutí. Je to prostě hodný kluk. A to je čas od času potřeba. Možná to není velké vzrůšo, ale spíš klid, možná se začnete po čase nudit, ale každá žena si přece zaslouží být středobodem vesmíru svého muže.

Reklama

Načítám