Hlavní obsah

7 signálů, že vás i po rozchodu stále miluje

Foto: Jacob Lund, Shutterstock.com

Foto: Jacob Lund, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

My dva končíme! Vypadalo to, že definitivním rozloučením jste si oba jistí. Ale proč chce váš rozchod probírat, stále vás sleduje on-line a na kamarádech vyzvídá, zda někoho máte?

Článek

Rozešli jste se, dali si najevo, že společná budoucnost nepřipadá v úvahu, dost možná jste si řekli i pár ošklivých a definitivních vět. Konce vztahu bývají bolestivé... Ale po čase se otřepete, posunete se dál a rozchod už nevnímáte jako konec světa. Ale co když jeden z partnerů jít dál nechce? Jak poznáte, že to pro něj ještě neskončilo?

1. Chce být kamarád

Možná máte ve svém okolí dvojice, které spolu po rozchodu dobře vycházejí, dokonce se i přátelí. Určitě se o totéž můžete pokusit i vy dva. Ale ne hned! Ono se to při rozchodu sice říká, že můžete být kamarádi, ale to jen aby člověk nevypadal bezcitně... Usiluje expartner okamžitě o kamarádství a rád by s vámi trávil čas jako předtím, jen vedle sebe nebudete usínat a ukazovat si spodní prádlo? Takhle to nefunguje! Abyste se z rozchodu vzpamatovali, potřebujete si od sebe dát pauzu.

2. Dělá scény

Když jste ještě tvořili pár, musely jste občas dělat psí kusy, aby ukázal, že má city? A teď z něj emoce lítají na všechny strany? Jednou je samý úsměv, podruhé z něj spíš srší nenávist, jindy hraje na city? Je třeba si uvědomit, že láska a nenávist k sobě nemají daleko. A pokud má ještě navíc tendenci váš rozchod rozebírat, je to víc než podezřelé. Skutečnost, že se přes rozchod přenesl, ukazuje lhostejnost, vlny emocí a hádky mluví o opaku.

Foto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Copak nevidíš, jak jsem smutný? Ani to tě nepřesvědčí, že my dva k sobě patříme?!Foto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

3. Nerandí nebo randí až moc

Zda se opravdu posunul, poznáte i podle toho, že začne navazovat nové vztahy. Možná ale tvrdí, že teď potřebuje být sám a hledá se. Nebo se rozhodl poznat blíž všechny holky v okrese a střídá je jako ponožky. Nic z toho nenaznačuje, že je váš ex s rozchodem v pohodě. Je-li stále sólo a ještě si dává záležet, aby se to k vám doneslo, není o čem mluvit. A podobné je to i v případě, že se z něj stal Evžen lovec žen, ale žádná se u něj neohřeje ani do snídaně.

4. Jeho nová partnerka vás nenávidí

Jste od sebe, každý si žijete svůj život... Nebo jste si to aspoň myslely, dokud jste nezjistily, že nová partnerka vašeho ex vám nemůže přijít na jméno. Jedna možnost je, že si našel žárlivou fúrii, které vadí celá jeho minulost. Druhá, o dost pravděpodobnější, je, že o vás stále mluví a nevyhodil vaše fotky. Každé průměrně empatické ženě by došlo, že jste její sokyní, aniž o tom máte tušení.

Foto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Ahoj, jsem jeho nová holka. A tebe znám, představovat se nemusíš, v podstatě žijeme ve třech...Foto: Prostock-studio, Shutterstock.com

5. Sleduje vás na sociálních sítích

První věc, kterou po rozchodu dělají rozumní lidé, je mazání fotek z profilů na sociálních sítích, změna statusu a ukončování virtuálního vztahu. Ale vy jste svému ex z radaru nezmizely? Poctivě sleduje vše, co se na vašem sociálnu jen mihne, a chce mít přehled, s kým se vídáte a jak trávíte čas. Dost možná je i výrazně aktivnější na sítích a dává najevo, že je mu skvěle. Jestli jste si jisté, že ho nechcete zpátky, vyhoďte ho z přátel a klidně si ho blokněte. Sejde z očí, sejde z mysli – to platí do puntíku.

6. Udržuje spojení s vašimi přáteli

Během vztahu jste se sblížily s jeho přáteli a on zase s vašimi. Ale platí tichá a nepsaná dohoda, že v případě rozchodu se neřeší střídavá péče. Prostě vaše parta drží s vámi a jeho grupa zase s ním. Nedochází pak k trapným situacím. On vaše přátele přesto kontaktuje, chce se s nimi vídat? Buď o této dohodě nemá tušení, nebo to s vámi ještě neukončil a doufá, že přes ně udrží spojení s vámi.

7. V opilosti vás kontaktuje

Ve víně je pravda! Možná jste samy v minulosti našly pravdu na dně lahve a vyznávaly se muži svých snů z tajných citů. To se děje i v lepších rodinách. Ale jestli každý alkoholový dýchánek vašeho bývalého končí tím, že vám ve tři ráno volá a chce si povídat nebo vám píše a vyptává se, zda spíte, zbystřete. Tenhle muž má sice v hlavě, ale vás tam má evidentně taky.

Reklama

Načítám