Hlavní obsah

Mikuláš klepe na dveře: Naplňte punčochu vlastními dobrotami! 30 nejlepších receptů na domácí nadílku

Foto: Roman Debree, Shutterstock.com

Foto: Roman Debree, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za pár dní je tu Mikuláš a s ním možnost obdarovat blízké chutným dárkem. Pokud letos nezlobili a punčocha nebude plná brambor a uhlí, máme pro vás pár tipů na výborné jedlé dárky, které s klidem zvládnete připravit doma. Úspěch zaručen!

Článek

Čokoládový Mikuláš, mandarinky a adventní kalendář. To bývá asi nejčastější mikulášská nadílka, která udělá radost malým i velkým. Pojďte ale letos naplnit punčochu i něčím jiným. Drobné jedlé dárky vlastní výroby udělají radost, často i ušetříte a hlavně víte, čím obdarováváte. Žádné chuťové překvapení schované v alobalu, ale jen samé zaručené dobroty.

Čokoláda

Ať už bílá, nebo tmavá, čokoláda je hotová raz dva a zaručeně udělá radost. Při přípravě můžete přidat ještě mandličky nebo oříšky.

Bonbony

Co je malé, to je hezké. A v našem případě i dobré! Domácí bonbony vykouzlí radost na tváři i v ústech.

Pralinky

Sladký dotek luxusu, to jsou pralinky. Přestože jejich příprava může na první pohled vypadat složitě, není to pravda. Zvládne je i úplný začátečník.

Sušenky

Kdo by nemiloval sušenkové křupnutí? Se sklenicí mléka nebo hrnkem čaje a dokonalou domácí sušenkou v ruce si navodíte vánoční atmosféru jedna báseň.

Dobroty jako z obchodu

Nechce se vám moc experimentovat a raději vsadíte na ověřené chutě? Není nic snazšího než si doma připravit laskominy skoro „jako z obchodu“. Nejenže ušetříte, ale budete mít kontrolu nad složením.

Kreativní pochoutky

Patříte mezi kuchařské „hračičky“? Tady se vyřádíte. Lízátka ještě povznesete, když do nich přidáte sušené jedlé květy nebo lyofilizované ovoce.

Pro dospělé

Mikulášská nadílka potěší i dospělé a lahvinka něčeho ostřejšího jejich punčochu krásně vyplní. K adventnímu času se nabízí vaječňák, tak ho letos zkuste vylepšit o chuť perníku nebo pistácií. Nebo vsadíte na klasiku jako od babičky? A pokud alkohol není ten pravý dárek, radost určitě uděláte skleničkou pečeného čaje.

Načítám