Hlavní obsah

Co je k zamilování důležitější než vzhled?

Foto: Maria Evseyeva, Shutterstock.com

Foto: Maria Evseyeva, Shutterstock.com

Reklama

Co je potřeba k tomu, aby se do vás někdo opravdu zamiloval? Dokonalá postava, svaly, super vlasy, plné rty a oči, v nichž se dá utopit? Možná na první dobrou je ta prvotní fyzická přitažlivost potřeba, ale není to všechno. Tohle jsou věci, které jsou víc sexy než super vzhled.

Článek

Jistě se vám už stalo, že se vám někdo neskutečně líbil, připadal vám dokonalý, ale po pár minutách hovoru nebo po prvním rande jste nechápali, co jste na něm viděli. Fyzickou přitažlivost samozřejmě nelze podceňovat, ale zásadnější pro vztah jsou jiné věci. A je jedno, zda jste žena, nebo muž, tohle funguje na obě pohlaví.

1. Projevy zájmu

Každému je příjemné, když jasně cítí, že se tomu druhému líbí a že má o něj zájem. Tak se nebojte projevit! Samozřejmě se to nesmí přehánět, detailní vyznání lásky po první schůzce a záplava dychtivých esemesek spíš odradí, ale jemné projevy zájmu fungují.

Pohledy do očí, jemné doteky třeba na rameno, upřímný smích, doplňující otázky, když vám ten druhý něco vypráví, drobné komplimenty typu „dnes ti to sluší“ jsou důležité. Nejenže tomu druhému trochu polechtáte ego (v dobrém smyslu), ale dáte mu najevo, že určitý zájem tu je a nemusí se bát odmítnutí. Což je mnohdy důvod, který lidi při navazování vztahů trochu brzdí.

2. Originalita

Vždycky pomůže, když jste něčím zajímaví. Můžete mít neobvyklého koníčka, originální práci, nevšední zážitky, ale i umět jakoukoli dovednost. Možná píšete básně (i když třeba jen do šuplíku), aktivně se zapojujete do charity nebo jste procestovali Indii jen s baťůžkem na zádech.

Mluvte o tom, trošičku se pochlubte. Samozřejmě to nesmí být chvástání a povyšování se nad druhé, zmiňujte to spíš mimoděk, berte to jako zdroj zajímavých témat k hovoru, když zrovna řeč vázne. Tak jako některé věci fungují jako afrodiziakum, nuda má zcela opačný efekt.

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Když je k vám někdo pozorný a galantní, je to víc sexy než tělo samý svalFoto: Look Studio, Shutterstock.com

3. Galantnost a její přijetí

I když se říká, že gentlemani jsou na pokraji vyhynutí, jste-li muž, ukažte, že to tak není. Své vyvolené otevírejte dveře, pomáhejte jí do kabátu, nabídněte rámě. Nemáte ani ponětí, co tohle se ženami dělá!

A dámy? Vy se neostýchejte veškeré projevy galantnosti přijímat. Emancipace je v pořádku, ale chovat se jako žena a dovolit muži, aby se o vás malinko staral, není nic špatného. To, že za vás muž zaplatí v restauraci nebo vám otevře dveře od auta, neznamená, že má pocit, že sama to nezvládnete. Je to jen jeho způsob, jak vám ukázat, že mu na vás záleží!

4. Humor a vtip

Jak už bylo řečeno, když se vám někdo líbí a přemýšlíte, zda s ním navázat hlubší vztah, chcete se s ním bavit, nikoli nudit. Takže když je někdo vtipný, má příjemný smysl pro humor, umí poutavě vyprávět, rozhodně je to zdroj plusových bodů.

Někdo má tohle v sobě od narození, jiný na tom musí trochu zapracovat. Ale na přípravě není nic špatného, vždyť na test ve škole jste se snad také učili. Pokud tedy o sobě víte, že se vtipem a humorem na tom nejste nejlépe, mějte připravenou třeba jednu zábavnou historku nebo vtípek. A nezapomínejte ještě na jednu věc – i umění zasmát se sám sobě je sexy.

Foto: goodluz, Shutterstock.com

Společný smysl pro humor je zásadníFoto: goodluz, Shutterstock.com

5. Přirozenost

Cokoli hrát a předstírat se nevyplácí nikdy, natož v lásce. Takže základem úspěchu je přirozenost, která když je opravdová, ten druhý ji jednoznačně vycítí.

Hrát si na něco, co nejste, vám možná zpočátku přinese nějaké plusové body, ale v dlouhodobém měřítku vám spíš uškodí. Potkali jste vegetariána a říkáte si, že ho potěší, když ani vy nebudete jíst maso? Možná ano, možná bude mít i pocit, že je to jedna z věcí, kterou máte společnou. Ale jakmile vám začne pořádný kus steaku opravdu chybět a neodoláte, shodíte se. A neexistuje nikdo, kdo by se dokázal celý život přetvařovat a být tím, kým není.

Je to nové, teprve se oťukáváte, ale vám už stejně běží hlavou otázka: Mohla by z toho být láska? Poznejte to během pár minut

Reklama

Načítám