Hlavní obsah

Cuketová frittata

Hodnocení:
(82)
Foto: Martina Lancingerová
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Co uvařit k večeři? Frittata alias omeleta je hotová do 20 minut a připravit si ji můžete pokaždé s jinými ingrediencemi. Přidat můžete nejen další zeleninu, ale například i šunku nebo uzeného lososa.

Ingredience pro:
2 porce
  • 1/2 menší zelené cukety
  • 1/2 žluté menší cukety
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 6 vajec
  • 40 ml 30% smetany ke šlehání
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • 1 špetka soli
  • 60 g fety
Článek

Postup

Krok 1: Cuketu pomocí škrabky na brambory naškrábejte na slabé plátky. V pánvi rozehřejte 1–2 lžíce oleje, vsypte cuketu a za občasného míchání opékejte na středním plameni, dokud nezačne zlátnout. Přidejte najemno pokrájený česnek a ještě minutu opékejte.

Krok 2: Vejce rozšlehejte se smetanou, tymiánem a špetkou soli. Cuketu v pánvi rovnoměrně rozprostřete a zalijte vejci. Posypejte rozdrobeným feta sýrem. Ztlumte na minimum a nechte 7 minut zahřívat. Poté přiklopte nebo překryjte pánev alobalem a nechte ještě 3 minuty prohřívat.

Krok 3: V troubě rozpalte gril na 230 °C. Pokud máte pánev s odnímatelnou rukojetí, dejte celou pánev pod gril. Pokud nemáte, připravte si plech vyložený pečicím papírem. Odkryjte frittatu a nejlépe pomocí silikonové stěrky ji sesuňte na plech a v troubě nechte zezlátnout. Pečení bude trvat asi 2 minuty.

Frittatu skvěle doplní jak pečivo, tak dobrý salát. Vykouzlete si například efektivní zapletený chléb se špenátovým pestem nebo domácí foccaciu. Vhod přijde i salát s grilovanou zeleninou.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek