Hlavní obsah
Foto: Martina Lancingerová

Foto: Martina Lancingerová

Co uvařit k večeři? Frittata alias omeleta je hotová do 20 minut a připravit si ji můžete pokaždé s jinými ingrediencemi. Přidat můžete nejen další zeleninu, ale například i šunku nebo uzeného lososa.

5 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 1/2 ks cukety
  • 1/2 ks žluté menší cukety
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 6 ks vejce
  • 40 ml smetany ke šlehání
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • 1 špetka soli
  • 60 g sýru feta
Článek

Postup

01.

Cuketu pomocí škrabky na brambory naškrábejte na slabé plátky. V pánvi rozehřejte 1–2 lžíce oleje, vsypte cuketu a za občasného míchání opékejte na středním plameni, dokud nezačne zlátnout. Přidejte najemno pokrájený česnek a ještě minutu opékejte.

02.

Vejce rozšlehejte se smetanou, tymiánem a špetkou soli. Cuketu v pánvi rovnoměrně rozprostřete a zalijte vejci. Posypejte rozdrobeným feta sýrem. Ztlumte na minimum a nechte 7 minut zahřívat. Poté přiklopte nebo překryjte pánev alobalem a nechte ještě 3 minuty prohřívat.

03.

V troubě rozpalte gril na 230 °C. Pokud máte pánev s odnímatelnou rukojetí, dejte celou pánev pod gril. Pokud nemáte, připravte si plech vyložený pečicím papírem. Odkryjte frittatu a nejlépe pomocí silikonové stěrky ji sesuňte na plech a v troubě nechte zezlátnout. Pečení bude trvat asi 2 minuty.

Cukety, kam se podíváš

Cukety jsou stále dostupné, zkuste je využít naplno.

Frittatu skvěle doplní jak pečivo, tak dobrý salát. Vykouzlete si například efektivní zapletený chléb se špenátovým pestem nebo domácí foccaciu. Vhod přijde i salát s grilovanou zeleninou.

Načítám