Článek
Postup
01.
Cuketu pomocí škrabky na brambory naškrábejte na slabé plátky. V pánvi rozehřejte 1–2 lžíce oleje, vsypte cuketu a za občasného míchání opékejte na středním plameni, dokud nezačne zlátnout. Přidejte najemno pokrájený česnek a ještě minutu opékejte.
02.
Vejce rozšlehejte se smetanou, tymiánem a špetkou soli. Cuketu v pánvi rovnoměrně rozprostřete a zalijte vejci. Posypejte rozdrobeným feta sýrem. Ztlumte na minimum a nechte 7 minut zahřívat. Poté přiklopte nebo překryjte pánev alobalem a nechte ještě 3 minuty prohřívat.
03.
V troubě rozpalte gril na 230 °C. Pokud máte pánev s odnímatelnou rukojetí, dejte celou pánev pod gril. Pokud nemáte, připravte si plech vyložený pečicím papírem. Odkryjte frittatu a nejlépe pomocí silikonové stěrky ji sesuňte na plech a v troubě nechte zezlátnout. Pečení bude trvat asi 2 minuty.
Cukety, kam se podíváš
Cukety jsou stále dostupné, zkuste je využít naplno.
- Polévky: Cuketový krém | À la koprovka | Minestrone
- Naslano: Hranolky | Pizza s nivou | Halušky | Špagety s kuličkami
- Nasladko: Ovesná kaše | Buchta s polevou | Perník
- Pod víčkem: Nakládané à la matjesy | Hořčice| Čatní
Frittatu skvěle doplní jak pečivo, tak dobrý salát. Vykouzlete si například efektivní zapletený chléb se špenátovým pestem nebo domácí foccaciu. Vhod přijde i salát s grilovanou zeleninou.