Hlavní obsah

Vánoční dárky, které stihnete ještě vyrobit: Máme super tipy

Foto: Pixel-Shot, Shutterstock.com

Foto: Pixel-Shot, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stále máte před sebou víkend na pořízení vánočních dárků a to je pro ty, kteří to nechali na poslední chvíli, příjemné zjištění. Máme pro vás však tip, jak se vyhnout přeplněným obchodům. Dárky zkrátka vyrobte!

Článek

Sháníte dárky na poslední chvíli? Nemusíte se přece tlačit v obchodních centrech, abyste za každou cenu něco zakoupili. Dárky vyrobené s láskou potěší vaše známé i přátele  mnohem víc.

Můžete je vyrobit, uvařit nebo upéct. Přinášíme vám skvělou inspiraci, která pod stromečkem příjemně překvapí. A zapojit se může celá rodina, se kterou si tak poslední adventní víkend užijete pohromadě a ještě vás to vyjde levně.

Něco do koupelny

Maminkám, babičkám, kamarádkám může udělat radost tekuté mýdlo, sprej na rozčesání vlasůbalzám na rty i pleťovou vodu, kterou zvládne vyrobit začátečník. Budete na ni však potřebovat pár surovin z lékárny či drogerie.

Zato tuhý deodorant, třpytivé želé do vany nebo šumivé voňavé bomby zvládnete jistě vykouzlit z přísad, které ukrývá vaše domácnost běžně. Skvělým pomocníkem je káva. Z ní můžete vyrobit například úžasné sérum na kruhy pod očima, či domácí peeling do vany nebo sprchy, který je výborný po sportu, neboť i příjemně vzpruží.

Foto: Tomáš Rubín

Většinu surovin najdete doma. Peeling nebo sérum s použitím kávy pleť oživí a dáreček krásně voníFoto: Tomáš Rubín

Něco pro děti

Je nám jasné, že děti očekávají pod stromečkem nejlépe to, o co si napsaly Ježíškovi, ale i drobné domácí vychytávky je jistě potěší. Můžete jim nachystat kopu domácí modelíny nebo oblíbeného měsíčního písku, který je v dlouhých zimních večerech perfektně zabaví.

Holčičky budou nadšené z kouzelného lapače snů i čelenky ve tvaru jednorožcerámečků na sponky a čelenky nebo retro gumičky do vlasů na culíky a drdoly.

Foto: Tomáš Sovinský

Lapače snů mají přivolat klidnější spánek, proto se dávají do ložnic či dětských pokojů. Líbí?Foto: Tomáš Sovinský

Něco na zub

Ani dárky pro mlsné jazýčky nejsou na škodu. Zejména babičky a dědečci většinou k Vánocům nic nechtějí, přesto věřte, že tohle jim udělá radost. Nachystejte jim tekuté dárky v podobě lahodných likérů s příchutí voňavých perníčků i mandlí a karamelu, ostřejší mátové zelené nebo pečené čaje.

Lahůdky, které pak k nápojům mohou zakousnout najdete například v našich článcích Dárky, které potěší dvakrátJedlé dárky k Vánocům a v neposlední řadě Nakládané dobroty.

Foto: Eva Malúšová

Takový likér potěší nejen vaše rodiče či prarodiče. Nalijte do pěkné lahve a ozdobte stuhouFoto: Eva Malúšová

Tipy na balení

A pokud máte dárky již sehnané, můžete je o tomto víkendu ozdobit vlastními jmenovkami či vánočními přáníčky. Máte-li však v plánu darovat vašemu příbuzenstvu lahvinku, která vždy potěší, zabalte ji originálně, stejně jako peníze.

Foto: Jakub Jurdič

Přáníčka vyrobíte z kartonu a zdobit můžete filcem, mašličkami, bambulkami, třpytkami. Fantazii se meze nekladouFoto: Jakub Jurdič

Další vychytávky najdete i v Televizi Seznam, anebo v našem Vánočním speciálu. Krásný poslední adventní víkend přeje naše redakce.

Reklama

Načítám