Hlavní obsah

Nejhezčí plavky pro ženy s křivkami: Dvoudílné i v celku, výrazné vzory i jednobarevné

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Neshazujte se poznámkami o neoprenu. I s plnými křivkami si můžete užít pláže, bazény a rybníky. I ve větších velikostech najdete stylové plavky a rozhodně se přitom nemusíte omezovat jen na jednodílné modely – v nových kolekcích se skrývá množství krásných a chytře střižených bikin.

Článek

Výběr plážových parťáků patří k nejméně oblíbeným módním disciplínám, ale ruku na srdce – nemohou za to tak úplně plavky, ale sebekritika a pocit, že v bikinách musíte vypadat dokonale. Ale upřímně – kolik žen nemá ke své postavě jedinou výhradu?

Snadno se to říká a těžce uvádí do praxe, ale nebuďte na sebe tak přísné a pořiďte si plavky, které vám budou jednoduše dělat radost. Pak už jen přidejte klobouk a opalovací krém a vyrazte načerpat energii a dobrou náladu.

Dvoudílné plavky: bikiny a tankiny

Bikiny, nebo plavky v celku? Při výběru se řiďte čistě svým pocitem a odvahou. Pokud nemáte problém s odhalením břicha, klidně si pořiďte dvoudílné plavky bez ohledu na svou konfekční velikost.

Ženám s křivkami se sice automaticky nabízejí modely v celku, některým typům postavy ale lépe sedí dobře střižené dvoudílné plavky. Týká se to například žen s větším bříškem, těm mohou víc vyhovovat bikiny s vyššími kalhotkami (ideální je střih těsně pod pupík) než jednoduché jednodílné plavky, které střed těla obepnou. Bikiny padnou i hruškám – pro ty břicho nebývá problematická zóna.

Mezi dvoudílné plavky se řadí i tankiny, které mají prodloužený tílkový vršek. Jestli nechcete odhalovat příliš kůže a zároveň toužíte po plavkách, které se dají při opalování vyhrnout, mohou být pro vás to pravé.

Foto: Archiv firem

Zleva: Horní díl 499 Kč, spodní díl 349 Kč, C&A. Horní díl 899 Kč, spodní díl 599 Kč, MangoFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Horní díl 599 Kč, spodní díl 449 Kč, Lindex. Horní díl 549 Kč, spodní díl 299 Kč, ReservedFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Horní díl 1599 Kč, spodní díl 1299 Kč, Zizzi, prodává Zalando. Horní díl 799 Kč, spodní díl 499 Kč, Ulla PopkenFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Horní díl 899 Kč, spodní díl 599 Kč, Mango. Horní díl 1199 Kč, spodní díl 1199 Kč, Zizzi, prodává ZalandoFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Horní díl 399 Kč, spodní díl 349 Kč, C&A. Horní díl 380 Kč, spodní díl 380 Kč, New LookFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Tankiny Bonprix, 699 Kč. Tankiny Ulla Popken, 1599 KčFoto: Archiv firem

Jednodílné plavky v celku

I jednodílné plavky mohou díky vhodnému střihu postavě pomoci. Jestli chcete trochu stáhnout bříško, vsaďte na modely slibující „tummy control“, které mají stahovací efekt. Pro křivky také obecně dobře fungují véčka v dekoltu nebo jakákoli asymetrie.

Jestli si chcete prodloužit nohy, vybírejte plavky, které jsou na bocích alespoň trochu vykrojené. A nebojte se vyzkoušet barevné varianty nebo potisky. Ano, jsou výrazné a přitahují pozornost víc než černé či tmavěmodré modely, pokud jsou ale dobře střižené, postavě nemají jak uškodit.

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 749 Kč. Summersalt, 3315 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Ulla Popken, 1099 Kč. Aerie, 1310 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Summersalt, 3115 Kč. Mango, 1299 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Next, 1105 Kč. Marks & Spencer (tummy control), 999 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: C&A, 620 Kč. Boohoo, 580 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Next (tummy control), 848 Kč. La Redoute, 2000 KčFoto: Archiv firem

Potřebujete do plavek doladit barvu? Přizvěte si na pomoc samoopalovací krémy!

Reklama

Načítám