Hlavní obsah

Tarotoskop na říjen: Panny se dočkají zrady, Štíři nového vztahu a Lvi, pozor na křečáky!

Foto: Alliance Images, Shutterstock.com

Foto: Alliance Images, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Říjen přichází v hávu dopoledních mlh a nízkých teplot, s plnou silou podzimu. Co přinese desátý měsíc v roce vašemu znamení? To se dozvíte od tarotových karet.

Článek

Říjnový úplněk přijde ve druhém týdnu měsíce, devátého zazáří kulatý měsíc ve znamení Berana. A co to znamená? Že byste se měli intenzivně a vědomě snažit ovládat! Horké hlavy budou startovat na počkání, výbuchy vzteku a pobouření nebudou nic zvláštního a spontánních rozhodnutí byste mohli za chvíli pěkně litovat. Ze zdravotního hlediska pozor na dutiny a radši si taky zajděte na preventivní prohlídku k zubaři – jistě už je stejně načase!

Beran (21. 3.–20. 4.)

Vztahy – Král pentaklů: Jste spokojení s tím, jakými lidmi se vám podařilo obklopit, další hlubší vztahy nijak aktivně nevyhledáváte, což je možná pro někoho těžké pochopit. Ale není na tom nic špatného, pokud se tak cítíte dobře, řiďte se svými pocity.

Zdraví – Blázen: Sami se sebou a se svým tělem teď Berani zacházejí poněkud lehkomyslně, nedbají na prevenci. Změňte to, může se vám to nevyplatit! V tomto ohledu bude říjen nevypočitatelný a přihraje vám do cesty něco nečekaného.

Práce – Královna pentaklů: Máte tendenci o druhé pečovat a přistupovat k nim v jakési mateřské roli. Uvědomte si, že ne všichni chtějí vaši pomoc, že jsou i tací, kteří se chtějí o svoje místo poprat sami. Neangažujte se až příliš, abyste se nestali nevítanými.

Býk (21. 4.–21. 5.)

Vztahy – Rytíř pentaklů: Ve vašich vztazích bude hrát hlavní roli majetek a věcné starosti, zkrátka věci, které Býci považují za extrémně důležité. Podaří se vám je ale překonat, protože tato karta je symbolem dynamického vývoje správným směrem.

Zdraví – Páže pentaklů: Karta naznačuje zlepšení zdravotního stavu a dobré vyhlídky do budoucna. Pozor na to, abyste si příliš nedopřávali a nezahlcovali své tělo, střídmost vám rozhodně neuškodí.

Práce – 5 mečů: Letošní podzim vás naučí prohrávat. I když jste udělali maximum, co bylo ve vašich silách, něco se prostě nepodaří. A to se stává. Berte to jako lekci, upozaďte své ego, skloňte hlavu a prohrajte se ctí.

Foto: DC Studio, Shutterstock.com

Býci mají skvělé zdravotní vyhlídky a budou se cítit dobře, proto budou mít tendence trochu hřešitFoto: DC Studio, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5.–21. 6.)

Vztahy – Mág: Jenom záříte a přitahujete k sobě lidi z širokého okolí, kteří jsou vámi zcela fascinováni. Dejte pozor, ať toho nezneužíváte. Nikým nemanipulujte, k tomu mají Blíženci blízko, ale klidně aktivně jednejte a rozšiřte svou síť známých.

Zdraví – 8 mečů: Uzavíráte se ve vlastním neštěstí a sklíčenosti a před světem předstíráte, že je všechno v pořádku. To nikam nevede. Psychické problémy jsou stejně zásadní jako zlomená noha nebo zápal plic, přestaňte je podceňovat!

Práce – 5 pentaklů: Říjen zahýbe vaším životem a jistotami, na které jste spoléhali. To je málokdy příjemné, ale na druhou stranu vás to vytrhne z pracovní letargie, kterou již delší dobu pociťujete.

Rak (22. 6.–22. 7.)

Vztahy – Královna mečů: Soustředíte se hlavně na sebe a strávíte spoustu času pouze ve vlastní přítomnosti. Ano, to je možná trochu osamělé, ale sebepoznání je zásadní pro navazování jakýchkoli dalších vztahů, berte to jako práci na sobě samých.

Zdraví – Mírnost: Jak praví název karty, zmírněte všechny „škodlivé zlozvyky“, a to na obě strany. Vrhněte se do sportu, ale nijak dramaticky, spíše se věnujte kondičnímu cvičení. Ozdravte jídelníček, ale netrapte se hlady. Umírněnost po všech stránkách.

Práce – Spravedlnost: Je potřeba, aby se Raci skutečně dívali kolem sebe a nezavírali oči před pravdou. Jednejte s lidmi tak, jak si zaslouží, jen díky tomu se kariérně posunete dál a v rozvoji pomůžete i kolegům kolem sebe.

Lev (23. 7.–22. 8.)

Vztahy – Velekněz: Tato karta představuje velmi silné pouto, které však netkví v sexualitě ani přitažlivosti, ale ve vzájemné úctě, respektu a intelektuálním napojení. Jakkoli váš vztah neplane vášněmi, je velmi pevný, přátelský a obohacující.

Zdraví – 5 mečů: Problematickou partií pro vás budou nohy, konkrétně pozor na problémy s křečovými žilami. Hodně pijte a hýbejte se. Lvi navíc zatouží po sladkém a nezdravém jídle, ovšem těmto chutím se nepoddávejte a pracujte na sobě.

Práce – 6 mečů: Nejspíš se před vámi rýsují změny, může jít o přestup do jiného zaměstnání nebo třeba jen přemístění kanceláří na druhý konec města. Toužíte se více propojit s lidmi, zkuste se tedy stát součástí nějakého týmového projektu.

Foto: VGstockstudio, Shutterstock.com

Raci mají šanci se kariérně posunout a i Lvy čekají v práci větší či menší změnyFoto: VGstockstudio, Shutterstock.com

Panna (23. 8.–22. 9.)

Vztahy – Věž: Tato karta znamená bohužel nepříliš šťastný říjen – Panny čekají konce a zrady tam, kde by je nečekaly, a navíc všeobjímající pocit samoty. Pamatujte, že osamělí nejste, je to jen přechodné, tak zatněte zuby a vydržte.

Zdraví – 5 pohárů: Nenechte se pohltit problémy, které vám v říjnu bohužel hrozí. Ano, řešit trable se zdravím je vždycky těžké, ale jak se začnete utápět ve vlastní hořkosti, bude to všechno jen horší. Mějte sílu!

Práce – 2 poháry: Na obzoru se rýsuje velmi důležité partnerství, které posune vaši kariéru novým směrem, bude pro vás zcela zlomové. Dejte do toho všechno a uvidíte, že nebudete vynaložené energie litovat.

Váhy (23. 9.–23. 10.)

Vztahy – Císař: Připravte na rozpolcenost mezi srdcem a mozkem. Možná ztratíte pár iluzí, ale o to jistější si budete moci být těmi, kteří vám zůstanou. Před impulzivním, citovým jednáním dejte přednost rozumu, později si poděkujete.

Zdraví – Viselec: Nebudete se cítit nijak valně, delší dobu se vás bude držet všeobecné podzimní nachlazení a nepůjde s ním hnout. Váhy si musejí dát pozor na cukry, alkohol a další látky, které mohou způsobit závislost: budou k tomu extrémně náchylné.

Práce – Soud: Je třeba, abyste popustili uzdu inspiraci a iniciativě. Berte změny jako prostředek, jako možnost vyrůst a posunout se v životě dál. I když vám třeba dočasně práci zkomplikují, nakonec povedou k dobrému výsledku.

Štír (24. 10.–22. 11.)

Vztahy – Slunce: Čeká vás nový začátek – ať už to je obnovený vztah s někým důležitým z minulosti, nový romantický vztah, nebo napravený konflikt v rodině. Čeká vás zkrátka něco dobrého, máte se na co těšit.

Zdraví – Císařovna: Karta symbolizuje léčení sebe samých optimismem a také pevnou vírou. Zdravotní problémy je jistě třeba řešit s lékařem, ale psychika je přitom důležitá. Štíři musejí věřit, že všechno bude dobré, abyste nesnáze překonali.

Práce – Hvězda: Vaše zaměstnání vás v poslední době naplňovalo pochybnostmi, nejste si jisti, jestli skutečně děláte to, co byste dělat měli. Kdesi v sobě už víte pravdu, tak se jí otevřete a jednejte podle ní. Následujte tu pravou stezku, chce to jen trochu odvahy.

Foto: Kateryna Onyshchuk, Shutterstock.com

Štíry čeká ve vztazích něco nového a příjemného, co jim může pomoct překonat zdravotní potížeFoto: Kateryna Onyshchuk, Shutterstock.com

Střelec (23. 11.–21. 12.)

Vztahy – 6 holí: Vztahy nejsou jen pohádka a procházka růžovou zahradou, nedějí se jen tak samy od sebe. Vyžadují tvrdou práci a trpělivost, snahu a vůli všech zúčastněných. Střelci by měli lidem, na kterých jim záleží, ukázat, že pro ně nejsou samozřejmí.

Zdraví – 8 pohárů: Ocitli jste se na rozcestí, kdy už nelze dále odsouvat, co jste zatím odkládali. Zdraví by mělo být na prvním místě, tak se konečně začněte řídit rozumem a poslechněte, co vám tělo už dlouho říká.

Práce – 4 pentakly: Máte urgentní potřebu mít své jisté, odmítáte riskovat a především si kryjete záda. Tento měsíc zapracujte na úsporách a šetřete, odkládejte si peníze stranou. Budete mít pocit klidu a rezerva se bude jednou hodit.

Kozoroh (22. 12.–20. 1.)

Vztahy – 4 poháry: Současná situace ve vašem milostném vztahu vám hrubě nevyhovuje, nemáte však motivaci ji jakkoli měnit, cokoli dělat, řešit. Propadli jste do letargie a nedaří se vám z bludného kruhu vystoupit.

Zdraví – 3 pentakly: Již dříve započali Kozorozi práci sami na sobě a na svém duševním zdraví, což je úkol záslužný a úctyhodný. Vaše snažení teď nese ovoce a jste připraveni přesunout se k řešení dalších témat, tak sami sebe nezdržujte.

Práce – Eso pohárů: Karta symbolizuje štěstí a emoční naplnění. Sice se vám třeba v práci nebude dařit tolik kariérně a nepřijdete si ani na pohádkové bohatství, přesto cítíte, že to, co děláte, dává smysl, že to pomáhá lidem kolem, a máte ze sebe dobrý pocit.

Vodnář (21. 1.–20. 2.)

Vztahy – Svět: Kruh se uzavřel a Vodnáři stojí na začátku, před nimi čistý a nepopsaný list. Nechte minulost minulostí, neohlížejte se a vydejte se vstříc budoucnosti. Teď je ten správný okamžik vyrazit a začít znovu.

Zdraví – 4 pentakly: Jste na sebe až moc opatrní, což vám není moc podobné. Možná jste si v nedávné době prožili nějaké potíže či úraz, které vás traumatizovaly, snad máte jen strach. Přestaňte hrát na jistotu, až příliš se tím omezujete a nemáte pak z ničeho radost.

Práce – Kolo štěstí: Přestože máte pocit, že se vám teď věci dějí „jen tak“ a nemůžete za to, jsou následkem vašeho předchozího jednání. Karma v praxi. Zkuste se zamyslet, odkud vítr fouká, a pokud na to přijdete, naučte se, jak se poučit z vlastních chyb.

Ryby (21. 2.–20. 3.)

Vztahy – 7 mečů: Děje se vám něco, co nechcete vidět, a tak ze všech sil uhýbáte před pravdou, která je přímo před vámi. Ačkoli může být nepříjemná, musíte sebrat odvahu jí čelit. Nemůžete sami sobě lhát donekonečna.

Zdraví – Věž: Zdravotní potíže řeší Ryby dlouhodobě. Asi vám připadají nekonečné, zdlouhavé a vyčerpávající. Je potřeba, abyste se otevřeli i alternativám, které vás zatím nenapadly. Překvapivé řešení bude to správné.

Práce – 3 poháry: Pracovní kolektiv, ve kterém se nacházíte, vám velmi sedí, rozumíte si. Jedete na stejné vlně, podobně přemýšlíte a užíváte si dobré časy. Čerpejte energii, dobré vztahy na pracovišti rozhodně nejsou samozřejmost.

Reklama

Načítám