Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Na delikátní houbovou pomazánku můžete použít i houby ze zásob v mrazáku a whisky nahradit brandy nebo alkohol zcela vynechat.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu
  • 2 lžíce listové petržele
  • 1 lžička octa 8%
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 4 hrsti čerstvých hub
  • 4 stroužky česneku
  • 80 g čerstvého sýra (Philadelphia, Lučina, Buko)
    7
  • 20 ml whisky
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Houby očistěte, nakrájejte nadrobno a společně s česnekem zprudka orestujte na troše olivového oleje. Do chopperu vložte zchladlou houbovou směs, vmíchejte nasekaný tymián, petržel, whisky (nemusí být), krémový sýr a ocet. Osolte, opepřete a rozmixujte.

Houby na každém kroku

Houby jsou teď v plné sezoně! Košíky se plní, les voní a nastal ideální čas si je dopřát v co nejvíce podobách.

Načítám