Hlavní obsah
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Už nevíte, jak spotřebovat houby? Vsaďte na chutnou pomazánku s kapary a sardelkami.

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 2 lžíce majonézy
    3
  • 100 g vepřové šunky
  • 100 g sterilovaných hub
  • 2 ks vejce
    3
  • 30 g sardelových řezů
    4
  • 1 lžička kaparů
  • 1 lžička plnotučné hořčice
    10
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky bílého mletého pepře
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

V míse smíchejte majolku, jemně nakrájenou šunku, houby, hrubě nastrouhaná vejce, jemně nasekané sardelové řezy a kapary.

02.

Vše smíchejte dohromady a dochuťte hořčicí, solí a bílým pepřem.

03.

Pomazánku nechte v chladu alespoň 30 minut odležet, aby se chutě promísily, a můžete podávat! Místo majolky můžete použít také pomazánkové máslo, žervé nebo Lučinu.

Houby na každém kroku

Houby jsou teď v plné sezoně! Košíky se plní, les voní a nastal ideální čas si je dopřát v co nejvíce podobách.

Máte rádi houby, každé léto jich nasbíráte plný košík ale nevíte jak je uchovat na zimu? Máme pro vás 5 tipů jak na to.

Načítám