Hlavní obsah
3,2
(79)
Foto: Martina Lancingerová

Foto: Martina Lancingerová

Hoďte podzimní melancholii za hlavu a chopte se příležitostí, které toto roční období přináší. Kdy jindy bude voňavý jablečný crumble s rozinkami máčenými v rumu chutnat víc než právě teď?

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 40 g rozinek
  • 40 ml rumu
  • 3 ks jablek
  • 1 lžíce medu
  • 1/2 lžičky skořice
  • 5 g másla
Drobenka
  • 70 g ovesných vloček
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce ořechů
  • 50 g másla
  • 50 g celozrnné mouky
Článek

Postup

01.

Rozinky vložte do skleničky, zalijte tuzemákem a nechte macerovat přes noc.

02.

Jablka zbavte jádřinců a nakrájejte na měsíčky. Promíchejte s rozinkami včetně rumu, ve kterém byly naložené, s medem a skořicí. Jablka rozprostřete do máslem vymazané zapékací mísy (23 x 15 cm).

03.

Prsty promněte ovesné vločky, cukr, máslo a celozrnnou mouku. Drobenkou pokryjte jablka.

04.

Pečte při teplotě 200 °C asi 30 minut. Nechte koláč trochu vychladnou a podávejte, ale bude dobrý i studený.

Jablečné dezerty se nikdy neomrzí. Upečte si jednoduchý jablečný závin, poctivý štrúdl z pivního těsta anebo  křehký koláč v americkém stylu.

Reklama

Načítám