Hlavní obsah

Jablečný crumble s rozinkami v rumu

Hodnocení:
(54)
Foto: Martina Lancingerová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Hoďte podzimní melancholii za hlavu a chopte se příležitostí, které toto roční období přináší. Kdy jindy bude voňavý jablečný crumble s rozinkami máčenými v rumu chutnat víc než právě teď?

Ingredience pro:
2 porce
  • 40 g rozinek
  • 40 ml rumu
  • 3 jablka
  • 1 lžíce medu
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 5 g másla na vymazání
Drobenka
  • 70 g jemných ovesných vloček
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce mletých ořechů
  • 50 g másla
  • 50 g celozrnné mouky
Článek

Postup

Krok 1: Rozinky vložte do skleničky, zalijte tuzemákem a nechte macerovat přes noc.

Krok 2: Jablka zbavte jádřinců a nakrájejte na měsíčky. Promíchejte s rozinkami včetně rumu, ve kterém byly naložené, s medem a skořicí. Jablka rozprostřete do máslem vymazané zapékací mísy (23 x 15 cm).

Krok 3: Prsty promněte ovesné vločky, cukr, máslo a celozrnnou mouku. Drobenkou pokryjte jablka.

Krok 4: Pečte při teplotě 200 °C asi 30 minut. Nechte koláč trochu vychladnou a podávejte, ale bude dobrý i studený.

Jablečné dezerty se nikdy neomrzí. Upečte si jednoduchý jablečný závin, poctivý štrúdl z pivního těsta anebo  křehký koláč v americkém stylu.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek