Hlavní obsah

Jak si zlepšit milostný život: Zařiďte si ložnici v duchu feng šuej, stačí pár drobných změn

Foto: Standret, Shutterstock.com

Foto: Standret, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stagnuje váš milostný život? Začněte novou, svěží éru a proměňte svoji milostnou svatyni – ložnici – v chrám lásky. Zbavte se zrcadel i rodinných fotek a postupujte podle feng šuej.

Článek

Je jedno, jestli slavíte výročí svatby, potřebujete vnést do svého sexuálního života trochu kreativity nebo se toužíte vymanit ze spárů stereotypu. Věnovat pozornost prostoru, ve kterém se odehrává většina těch úžasných romantických věcí, které udržují vztah zdravý a jiskřivý, se vyplatí vždy. Tak tedy vaše ložnice.

Sexuoložka a manželská poradkyně Dr. Kat Smith z amerického Dallasu na to jde metodou energetické vzpruhy prostřednictvím feng šuej – tradičního čínské učení, které se zabývá vztahem člověka k životnímu prostoru. Systém tohoto učení se pokouší nastolit harmonii v interiéru a umožňuje nerušené plynutí léčivé energie čchi, vitální energetické síly, která je nezbytným předpokladem života (někteří věří, že dokonce pomáhá při léčbě rakoviny). Jestli i vy chcete nechat svou milostnou svatyni prostoupit sexy vibracemi, bude se vám hodit její manuál.

Kam umístit postel podle feng šuej

Ujistěte se, že postel nestojí přímo pod nosníkem či dřevěným trámem, kupříkladu v podkroví. Trámy se obecně v rámci feng šuej nedoporučují, působí tíživě. Traduje se, že jsou-li umístěné přímo nad postelí, a navíc vedou po celé její délce, mohou vyvolávat roztržky mezi partnery. Rovněž v místech, kde se trámy kříží, panuje z energetického hlediska tíseň.

Postel by neměla stát naproti dveřím, protože kdybyste k nim směřovali nohama, podporovali byste aktivní energii a měli proto potíže se spánkem. Po obou stranách by měla mít volný prostor s nočním stolkem a čelo by mělo být ukotvené u zdi, aby chránila vaši hlavu a bděla nad správným odpočinkem. Na postel dejte červený přehoz nebo oranžový polštář. Barvy ohně oživují milostný život. Vybírejte nábytek se zakulacenými rohy, ostré hrany probouzejí vztek a agresivitu.

Správné světlo v ložnici

Pokud jsou okna nízko u podlahy, třeba opět v podkrovních pokojích, je vhodné před ně postavit nějaký nízký stolek nebo květinu. Předmětem před nízkým oknem se rozdíl mezi podlahou a oblohou opticky vyrovná a prostor bude tak harmonický, aby v něm proudila příznivá energie sheng chi, přinášející vitalitu a úspěch, a zároveň se eliminovala negativní energie sha chi, nositelka nemocí a různých nehod.

Zesvětlete chodbu, která vede do ložnice, aby přístup do ní navozoval pocit veselosti a klidu. Pomozte si především správnou výmalbou.

Pro ložnici platí, že by měla být spíše barevně jemná a nijak agresivní. Proto ji vymalujte zemitými barvami, jako je světle hnědá, béžová nebo tlumená bílá.

Foto: Archi_Viz, Shutterstock.com

Podle feng šuej má být ložnice světlá a vzdušná, přístup k posteli by měl být z obou stran, ať může energie prouditFoto: Archi_Viz, Shutterstock.com

Televize do ložnice nepatří

Z ložnice odstraňte televizor a zbavte se pracovního koutu s počítačem – když na vás při předehře pomrkává světýlko z monitoru, nejspíš vás to moc nenažhaví. Elektronické přístroje navíc vydávají elektromagnetické vlny a podle feng šuej odvrací od chuti k sexu. Pokud to jinak nejde, obstarejte si stylový paraván. Hi-fi věž na baterky pro příjemnou relaxační hudbu je povolena. Napájí-li se ze sítě, dejte před ni valounek fluoritu. Tento kámen skvěle absorbuje záření.

Na stěny dejte erotické obrázky, ne fotky dětí

Vyzdobte si ložnici obrázky a fotkami s erotickou tematikou, podpoříte tak svoji i partnerovu vitalitu. Vhodné jsou i neutrální abstraktní obrazce. Rozhodně se ale vyhněte fotografiím příbuzných nebo přátel – tlumí sexuální energii a narušují soukromí páru.

Feng šuej zároveň doporučuje, stejně jako numerologie, mít všechny dekorace po dvou. Dvojka přestavuje pár a pečuje o splynutí dvou duší.

Zrcadla v ložnici mohou zničit vztah

Jestli máte v ložnici zrcadlo, uvažujte o změně, podle feng šuej to není ideální. Tradiční čínské učení věří, že zrcadla mají moc ničit manželství a milostný život tím, že vytvářejí ničivou energii, která narušuje vztah spící dvojice. Ve výsledku to představuje konflikty, únavu a líné libido. Pakliže se při sexu rádi sledujete, myslete na to, že v noci je nutné zrcadlo zakrýt.

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Fotky dětí či rodičů vás v ložnici rozhodně nenažhaví. Vhodné jsou erotické či abstraktní námětyFoto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Do ložnice jen živé květiny

V žádném případě nemějte v ložnici rostliny sušené, nebo dokonce uschlé stářím. Podle feng šuej jsou mrtvé a nijak vás neobohatí, naopak zatíží vaše myšlenky negativními emocemi. Pokud jste milovníkem přírody a vůní, použijte čerstvé, živé květiny a ty umístěte co nejdále od postele, aby svou vůní nepřebíjeli přirozený pach vašeho partnera. Květiny volte v rozkvětu a v barvách s červeným či růžovým odstínem. Jakmile začnou chřadnout, přesuňte je z ložnice jinam, a i odtamtud je vyhoďte, jakmile zvadnou. Přinesly by do bytu mrtvolnou energii.

Reklama

Načítám