Hlavní obsah

Smyslná komunikace pro nesmělé

Foto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Foto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Je to trapné, ponižující a zbytečné? Pokud o milování nebudete mluvit, nikdy nedosáhnete svého! Pojměte konkrétní choulostivá témata jako jednohubky a následně si užijte horké hlavní jídlo. Po tomhle se milenec bude olizovat!

Článek

I když je doba rychlejší, modernější a k sexu otevřenější než kdysi, stále mnoho párů nemluví o sexu, což při výzkumu knihy Great sex starts at 50 (Skvělý sex začíná v padesáti) šokovalo britskou sexpertku Tracey Cox: „Znám hodně dvojic, které beze studu diskutují o všem možném, ale pokud dojde na sexuální život, nastává rádiové ticho.“ Někteří si stěžují, jak je to pro ně těžké. „Ale o sexu může mluvit každý. Stačí mít dobré předkrmy pro sexuální konverzaci.“ Čím se řídit?

Představte nabídku

Ještě než otevřete ústa, rozmyslete si, o čem vlastně chcete mluvit. Mějte jasno o tématu. Někdo z vás se sexu vyhýbá? Toužíte změnit techniku nebo frekvenci? Sníte o sexu v bazénu? V hlavě si to sesumírujte do jedné jasné věty a řiďte starým zlatým pravidlem: Mluvte o tom, čeho chcete mít v posteli víc, nikoli méně.

„Chtěla bych, abychom se při předehře déle mazlili.“ Rozhodně to zní líp, než: „Úplně šílím z toho, když přeskakuješ líbání a hlazení.“ Také nikdy neútočte stylem: „A proč mě nikdy nepolíbíš za ucho? Co je to s tebou?“ Větu (hlavní chod) tedy máte? Tak je čas na ni zavést řeč, ale je třeba postarat se ještě o předkrm.

Foto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Slovní předkrm si dobře načasujte, ať se z hlavního chodu nestane necitlivě vyřčená výčitkaFoto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Sestavte milostný à la carte 

„Miluji tě a chci, abychom byli šťastní. Potřebuji si promluvit o sexu. Je to možné?“ Když je odpověď kladná, naservírujte primární chod dne. Vytaste se s prodlužováním mazlení při předehře, nebo s čímkoli, co máte na srdci. A vyčkejte na reakci. V případě, že má partner skutečně zájem si s vámi povídat, bude chtít znát detaily a konverzace se díky tomu rozvine.

Pokud je protějšek extra nesmělý nebo se někdo z vás z různých důvodů stydí, můžete začít opatrněji. „Tuhle se mi zdálo, že jsme se milovali až do rána. Ty jsi mě přitom pětkrát přivedl k orgasmu – pusou – a já ti za to svázala ruce za zády a sedla si ti do klína.“ Milenec se s největší pravděpodobností zeptá, jestli se vám taková představa líbila, a diskuse může přirozeně plynout. Za noční fantazie můžete schovat všechno, po čem toužíte a čeho chcete dosáhnout. Akorát v jedné oblasti našlapujte trochu citlivěji. Tou jsou vibrátory.

Sexy jídlo nepřipalte!

„S muži a erotickými pomůckami se to zlepšuje. Vibrátory a dilda se stávají normou, proto s nimi mladší muži přestávají mít problémy. Ti starší se však stále mohou v jejich přítomnosti cítit ohroženě. Vlastně pro ně vrnící přítel představuje něco jako spiknutí. Chce to trochu jemnosti,“ vysvětluje Tracey Cox. Podle ní je nejvýhodnější nejprve koupit zábavný dárek pro oba. Maličký vibrátor o velikosti tamponu, který nervóznímu milenci ukáže, jaké jsou základní možnosti.

Čím dál šťavnatější denní menu

Kružte jím okolo jeho bradavek a na penisu, dotkněte se varlat a hlavně to celé berte jako lehkou a vtipnou hru. Až navnadíte jeho, začněte si hrát se svým tělem. Vibrátor nasměrujte na klitoris, přivřete oči a dejte najevo spokojenost. (Co partner musí umět, aby vás přivedl k orgasmu?)

„Snažte se však nemít orgasmus. Spousta mužů, mladých i starších, vypadá jako vypuštěné balony, když poprvé vidí, jak rychle většina žen s vibrátorem dosáhne vyvrcholení. Ostatně, není divu. Oni jsou otroky a dost se nadřou, než své milenky dostanou do stejného bodu. Nešokujte je víc, než je nezbytně nutné,“ popisuje Tracey Cox.

Sladký dezert

Orgasmus nechte na partnerovi a dovolte mu použít jeho osvědčené a zavedené triky s prsty nebo jazykem. Alespoň protentokrát. Receptem na štěstí je nechat tomu čas, věnovat si pár milostných setkání a vyčkat, až si milenec na vibrátor trochu zvykne. V tu chvíli se můžete dostat do velkého finále, které vede k další metě. „Co kdybychom zkusili jiný vibrátor?“ (Silnější? Větší?) Přinejhorším ho do své milostné kuchyně nepropašujete, stejně jako další tajné nápady. Ale to se stává jen ve výjimečných případech, třeba když je partner asexuál.

Reklama

Načítám