Hlavní obsah

Jarní denim: 10 stylových outfitů z nových kolekcí!

Foto: Mango

Foto: Mango

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Denim patří k nesmrtelným trendům, a proto se v nové podobě objevuje v každé módní sezóně. Základem šatníku už dávno nejsou jen dobře padnoucí rifle či džíska. Podívejte se, jaké džínové trendy by vám letos neměly uniknout.

Článek

Džínové kousky patří k nadčasovým a praktickým základům každého šatníku a skvěle se kombinují se zbytkem oblečení i doplňků. Proto byste neměly zůstávat pouze u jedněch džín, které nosíte do roztrhání. Rozšiřte svou sbírku o další stylové kousky, které jsou letos in.

10 nejhezčích džínových outfitů a modelů

Kromě pohodlné bundy, která se nyní nosí spíše ve volnějším oversized střihu, byste měly pozornost soustředit na džínové vesty, halenky s balonovými rukávky či volánky nebo na košilové šaty s páskem, které sluší každé postavě. A jestli potřebujete trochu zamaskovat větší bříško, zvolte volné tunikové střihy či košile.

Aktuální jarní kolekce se také hemží originálními modely, které se vracejí k patchworku, batice i k sepranému designu. Vaší pozornosti by neměly uniknout ani denimové kousky v pastelových barvách. Jsou sice choulostivější na údržbu, ale rozhodně v nich budete vypadat mladší – stejně jako v bílém denimu. Podívejte se na top 10 aktuálních džínových outfitů.

1. Oversized bunda

Džínová bunda je ideální společník do jarního počasí. Pokud vám v šatníku pořád ještě schází, je nejvyšší čas se po nějaké poohlédnout. Doporučujeme vsadit na oversized střih, který se hodí k úzkým i širokým kalhotám a šatům místo kabátu.

Foto: Archiv firmy

H&M: oversized džínová bunda 999 Kč, široké džíny s vyšším pasem 699 KčFoto: Archiv firmy

2. Trendy vesta

Tuto sezonu slaví tenhle nesmrtelný kousek návrat ve velkém stylu. V chladnějších dnech unosíte pletené vesty, v teplejších klidně sáhněte po džínových. Obléct si pod ně můžete halenku, košili, ale i jednoduchý top či podprsenku ve sportovním střihu.

Foto: Archiv firmy

Mohito: džínová vesta 899 Kč, džíny slouchy 699 Kč, sada peněženek 299 Kč, řetízkové náušnice 199 KčFoto: Archiv firmy

3. Dvoubarevný komplet

Pro odvážné duše nabízejí nejnovější denimové kolekce vícebarevné džínové kousky i komplety. Můžete je nosit společně, nebo i každý zvlášť: k modro-bílým nohavicím bude vypadat skvěle bílé basic tričko či halenka, bunda zase může doladit květinové jarní šaty.

Foto: Archiv firmy

Pull&Bear: džínová bunda 1299 Kč, džíny do zvonu 799 Kč, sandálky 549 KčFoto: Archiv firmy

4. Zdobená blůzka

Máte rády romantické volánky? Právě pro vás je jako stvořena blůzka s balonkovými nadýchanými rukávy a výrazným lemovaným límečkem. Bude si rozumět především se sukněmi v midi- a maxidélce.

Foto: Archiv firmy

Next: blůzka s nabíranými rukávy a lemovaným límcem 780 Kč, tepláky 670 KčFoto: Archiv firmy

5. V pastelových barvách

Denim už dávno není jen modrý, černý nebo bílý. Můžete si vybírat i kousky či celé komplety v módních pastelových barvách. Jsou in, omladí vás a rozzáří vaše outfity.

Foto: Archiv firmy

Mango: džínová košile s opraným efektem 1299 Kč, džíny slouchy s elastickým pasem 899 KčFoto: Archiv firmy

6. Košilové šaty

Že košilový střih sluší každému typu postavy, není nutné stále opakovat, ale přece jen sehnat ty pravé šaty, ve kterých se budete cítit opravdu dobře, se může někdy trochu protáhnout. Už jste vyzkoušely model z džínoviny? S červenými teniskami bude ladit dokonale.

Foto: Archiv firmy

Cellbes: džínové košilové šaty s dlouhým rukávem 1699 Kč, tenisky 1399 KčFoto: Archiv firmy

7. Top na tenká ramínka

Denimových kalhot už máte ve skříni pěknou sbírku? Nevadí, doplňte ji letos o zajímavé crop topy a džínové korzety, které můžete nosit na jaře s blůzou a v létě samostatně.

Foto: Archiv firmy

Reserved: džínový top 499 Kč, halenka s balonovými rukávy 599 Kč, džíny balloon 699 Kč, pantofle s přezkami 859 KčFoto: Archiv firmy

8. Kombinovaný patchwork

Módní průmysl se snaží v poslední době o udržitelnost a recyklaci, a to i v džínových kolekcích. I proto vznikají modely sešívané technikou patchwork, které jsou jako dělané pro milovnice riflového retro stylu.

Foto: Archiv firmy

Stradivarius: patchworková džínová bunda 999 Kč, džíny 799 Kč, pantoflíčky na podpatku 799 KčFoto: Archiv firmy

9. Sepraný denim

V módě je také světlá sepraná džínovina, která se nosila hlavně v 80. a 90. letech. Je jasné, že se nezavděčí každé ženě, ale jestli se na to cítíte a odvážíte se, rozhodně s ní chybu neuděláte.

Foto: Archiv firmy

Sinsay: džíny paperbag 499 Kč, top s balonovými rukávy 249 KčFoto: Archiv firmy

10. Staronová batika

V neposlední řadě se na výsluní vrátila také batika, která ovšem dostává modernější nádech. A odráží se to i v džínových kolekcích. Líbí se vám zajímavá letní souprava s kraťasy s vysokým pasem?

Foto: Archiv firmy

Zara: džínová bunda tie dye 799 Kč, batikované šortky 599 KčFoto: Archiv firmy

K denimu se bude skvěle hodit další staronový trend: klobouk zvaný bucket.

Reklama

Načítám