Hlavní obsah

Nejlepší kosmetika za rok 2023? V redakci nás zaujal vlasový peeling, lesk na rty a micelárka

Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je tu každoroční rubrika, na kterou se vždycky u nás v redakci těšíme - nejlepší objevy v kosmetice za uplynulý rok, tentokrát za rok 2023. Zaujaly nás především odličovače, kterými sundáte z obličeje make-up jedna dvě, séra hydratační i ta proti nedokonalostem a lesk pro šťavnaté rty.

Článek

V redakci se nám za rok protočí spoustu kosmetiky k testování. Vybraly jsme proto top produkty, některé z nás i dva, které nás za uplynulý rok zaujaly. Následující tipy můžou sloužit také jako inspirace na vánoční dárky!

Odličovací balzám

Foto: Archiv firmy

Čisticí balzám s chia olejem Perricone MD, 1 139 Kč (96g)Foto: Archiv firmy

Lucie Š., redaktorka:

Každý měsíc dávám dohromady pět objevů z kosmetiky, a kdyby jim měl jeden kralovat, bude to tento odličovací a zároveň pečující balzám. Neskutečně mi usnadňuje večerní odličovací rutinu. Na pokožce se balzám roztaje a vezme s sebou líčidla i nečistoty. Dávám si ho i na řasy a v očích nepálí. I když mám smíšenou pleť a většinou mi mastnější textury zanesou póry, tenhle balzám to nedělá. Naopak mám po něm obličej krásně hebký a čistý. Balzám využívám také k masážím obličeje, ať už prsty nebo pomocí kamene gua sha.

Micelární voda

Foto: Archiv firmy

Čisticí pleťová voda Extra Kokos, Osté , 690 Kč (250 ml)Foto: Archiv firmy

Jana, redaktorka:

Micelární vodu od české značky Osté miluju a pořizuju si ji pořád dokola. Jemně voní (opravdu jako čerstvý kokos) a jemně čistí, přitom si dokáže poradit s veškerým make-upem, podobně jako ikonická růžová Bioderma. Pleť po ní navíc nikdy nepne. Po očištění tvář opláchnu vlažnou vodou, přesně jak se doporučuje, a mám hotovo! Lepší čisticí přípravek jsem asi neměla.

Na kruhy pod očima

Foto: Archiv firmy

Rozjasňovač na kruhy pod očima Catrice, 80 Kč, prodává Kup kosmetikuFoto: Archiv firmy

Věra, šéfeditorka:

Pokud trpíte na kruhy pod očima stejně jako já, nepomáhá vám nic, ani ultra drahé korektory, pak mám pro vás zázrak za hubičku, který pro mě byl doslova game changer. Na denní krém, pod make-up nanesu trochu tohohle zázraku, zapracuji pod očima jemným ťupkáním prstem. A kruhy prostě zmizí. Plus je, že se neslévá do vrásek. A můj tip - skvěle mi funguje i na zjemnění pigmentových skvrn!

Vlasový peeling

Foto: Archiv firmy

Čisticí peeling na vlasy a vlasovou pokožku TRESemmé, 134 Kč (300 ml), prodává NotinoFoto: Archiv firmy

Barbora, editorka:

Tento exfoliační scrub na vlasovou pokožku je podle údajů na obalu primárně určen pro mastné vlasy a ty já nemám, naopak: mám je suché stejně jako kůži hlavy, která mě navíc často svědí. Nepoužívám skoro žádné stylingové prostředky, které by bylo potřeba nějak výrazně odstraňovat. Přesto je pro mě tenhle peeling hotový požitek. Moc dobře nevypadá: je to šedý sliz se zrníčky, zato moc příjemně ovocně a mátově voní. Hlavu je nutné předem trochu navlhčit (stačí mokrýma rukama), poté prsty nanesu trochu přípravku, a když je potřeba, přidám produkt nebo trochu vody.

A pak přijde jemná masáž celé hlavy – úplně cítím, jak se kůže čistí (mám hodně drobných suchých lupů a čas od času nějaký silnější strup) a ožívá. Vlasy jsou potom pěkně čisté – šampon na nich skvěle pění i v jedné dávce. Jsou vzdušné a lehounké. A protože je mám opravdu suché, po mytí je ošetřím speciálním olejovým přípravkem. Tahle kombinace je pro mě ideální: mám vyčištěnou a opravdu osvěženou pokožku hlavy a přitom ošetřené vlasy.

Liftingový krém

Foto: Archiv firmy

Pleťový liftingový a hydratační krém Advanced Ultra, MG Cream, 1 740 KčFoto: Archiv firmy

Lucie M., redaktorka:

Krém používám už víc než půl roku a nepřestává mě překvapovat. Pokud ho zapomenu přibalit na dovolenou, hned vidím, jak pleť chřadne. Díky němu ji mám hydratovanou, jemnou, bez větších zarudnutí a sjednocenější. Mizí šupinky, a navíc pomáhá i proti vráskám. Pozitivní je, že není nějak výrazně parfemovaný, má praktickou pumpičku a není mastný. Také oceňuji, že jde o krém české výroby a chrání pleť před UV i modrým zářením.

Lesk na každý den

Foto: Archiv firmy

Hydratační lesk pro plnější rty Maracuja Juicy Lip Plump, Tarte, 620 Kč, prodává SephoraFoto: Archiv firmy

Jana, redaktorka:

Na tento lesk, který rty krásně a plně obarví, jsem dostala tip od jedné vizážistky, a ačkoli je poměrně drahý, stojí za to. Obsahuje marakujový a hroznový olej a kyselinu hyaluronovou, takže dělá hebké a vyživené rty. Je neuvěřitelně příjemný, krásně voní a ten efekt! Na výběr jsou krásné nude odstíny (já mám white peach) a lesk dělá maximálně šťavnaté rty, aniž by je slepil. Zkuste ho, nebudete litovat.

Hyaluronka

Foto: Archiv firmy

Hyaluronové pleťové sérum Pestle & Mortar, 1 159 Kč (30 ml), prodává Made for skinFoto: Archiv firmy

Lucie Š., redaktorka:

Kdybych měla mít navěky věků jen jedno sérum, bylo by to to hydratační od Pestle & Mortar. Je gelové a vstřebává se takřka okamžitě bez zanechání lepivého filmu. Kromě hyaluronky obsahuje i panthenol, okurku a aloe vera, takže pleť hydratuje i zklidňuje. Používám ho zpravidla večer, ale když vidím, že pleť potřebuje ráno extra vzpruhu, použiju ho i pod make-up.

Sérum na nedokonalosti

Foto: Archiv firmy

Bio Power Serum proti nedokonalostem pleti, Purity Vison, 289 Kč (30 ml)Foto: Archiv firmy

Renata, redaktorka:

Jako majitelka mastné pleti trpím občas na ucpávání pórů a tvorbu pupínků a tohle sérum mi proti obojímu viditelně pomáhá. Naučila jsem se ho používat hlavně na mastnější části obličeje. Obsahuje kyselinu salicylovou a zinek a mám pocit, že se pokožka už tolik nemastí. Sérum mi pomáhá i na pupínky, které se teprve derou na povrch - zabrání začervenání a zhoršení stavu.

Načítám