Hlavní obsah

Květnové karty: Co čeká vaše znamení?

Foto: PonomarenkoNataly, Shutterstock.com

Foto: PonomarenkoNataly, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co přinese květen, je ve hvězdách – tentokrát doslova, protože snad jen hvězdy tuší, jak bude doopravdy postupovat uvolňování krizových opatření a další vývoj současné situace. Co vás bude čekat?

Článek

Májový úplněk očekávejte sedmého května. Ponese se ve znamení Štíra, což může znamenat milostné problémy, ale také nejrůznější infekce – a týká se to i pohlavních orgánů. Nečekejte tedy v této oblasti kolem úplňku žádné zázraky, hvězdy lásce a milostným vášním zkrátka nenahrávají. Ale nebojte, brzy bude zase lépe. A co dalšího vás může v květnu potkat?

Beran (21. 3. – 20. 4.) Eso mečů – 10 pentaklů – Eso holí

Minulý měsíc pro vás nebyl lehký, utápěli jste se v chmurách a depresích ze současné situace – život v izolaci na jednom místě pro Berany zkrátka není. Květen tyhle strasti alespoň částečně rozpustí. Hoďte vztek a frustraci za hlavu a soustřeďte se na to dobré, co pro vás má přítomnost připraveno, vnímejte všechno jako příležitost, kterou je třeba využít. Nenechte se nejistotou současného dění omezovat a uvidíte, že květen předčí veškerá vaše očekávání. Optimismus je základ.

Býk (21. 4. – 21. 5.) 5 mečů – Svět – 3 hole

Předchozí měsíc pro vás nebyl jednoduchý, teď se však konečně začnete dostávat zpátky do sedla a pocit osvobození a úlevy bude nezměrný. Květen bude svědčit jakékoli aktivitě a cvičení a pohyb se postará i o to, abyste se ze společenské izolace nezbláznili. Začněte, překvapí vás, jak je to snadné, když už se jednou do nějakého sportu pustíte. Kromě toho vás nejspíš čekají nějaké vztahové komplikace – ale nic, co by se nedalo vyřešit rozhovorem. Ponorka zapracuje, tak se nedejte.

Foto: lzf, Shutterstock.com

Býkům zlepší náladu jakýkoliv pohybFoto: lzf, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.) Eso pohárů – 5 holí – 6 pentaklů

Květen a pokračující podivná nálada ve společnosti vám dají zabrat, rozhodně nepůjde o procházku růžovým sadem – naopak na vás čeká pěkných pár komplikací. Nepanikařte, dýchejte a přistupujte k nim s nadhledem, jen tak je nejlépe zvládnete. Rozhodně netajte svoje pocity a emoce, jinak se vám to pořádně vymstí – mluvte pěkně na rovinu a všechno se vyvrbí tak, jak má. Ale po pracovní stránce by mělo být vše v pořádku, což se v dnešní době rozhodně počítá, buďte vděční.

Rak (22. 6. – 22. 7.) 6 pentaklů – Velekněžka – Král mečů

Jakkoli jste i jindy vyladění na své okolí, v květnu budou vaše smysly mnohem citlivější na vše, co se děje kolem vás. Daleko silněji pocítíte všechny dramata a emoce, které druzí v současnosti prožívají. Je důležité, abyste se v tom moři empatie neutopili a našli zdravý balanc. Sami pro sebe si rozumově zhodnoťte, komu skutečně pomoci můžete a komu ne, jakkoli byste chtěli. Srdce na chvíli odstavte stranou, jinak vás květen úplně vysaje. Už jste si udělali test, zda jste empatičtí a máte charisma?

Lev (23. 7. – 22. 8.) Ďábel – Eso pentaklů – 10 pohárů

Je to tady, někdo v krizi peče, vy byste se měli pustit do květnového zahradničení. Právě teď vám pod prsty všechno pokvete: ať už se pustíte do přesazování domácí zeleně, nebo do nového projektu, úspěch je téměř zaručen, planety stojí na vaší straně. Snažte se však dělat něco, co vás opravdu baví a má nějaký užitek, a ne to, co přinese největší zisk. Měli byste chtít dosáhnout nějaké „vyšší“ spokojenosti než jen možnosti koupit si, na co si vzpomenete. Srovnejte si priority a jděte na to.

Foto: Izabela Magier, Shutterstock.com

Lvům se bude v máji dařit, ať už na zahradě, nebo u jiných projektůFoto: Izabela Magier, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.) Eso mečů – 7 pohárů – 9 mečů

Květen vyzkouší vaši opravdovost. Pamatujte, že každá lež se vám vrátí s mnohem větší silou, nic se neutají. Buďte upřímní ke všem kolem sebe i za tu cenu, že jim řeknete věci, které nechtějí slyšet. Také se vyvarujte negativity – nepřistupujte k věcem s přehnaným pesimismem, ten teď nikomu neprospěje. Díky úsměvu a naději se vám povede přestát s grácií i komplikovanější situace. Konec května bude plný správných rozhodnutí a dosažených cílů, vzduch doma se konečně vyčistí.

Váhy (23. 9. – 23. 10.) 6 pohárů – 4 pentakly – Poslední soud

V dubnu jste se navzdory všeobecné krizi s vervou pustili do nějakého projektu a jste v něm ponořeni i nadále. Jako byste měli klapky na očích. Vaše vidění světa se významně zúžilo a vy najednou řešíte právě jen to svoje. Již brzy vám dojde, že jste vlastně nešťastní. Je načase najít jinou cestu, nové způsoby, vylézt ze svého hnízda a natáhnout pomocnou ruku k těm, kteří to potřebují. Je nutné nalézt zdravou rovnováhu mezi duchovnem a materiálnem, tak jen do toho.

Štír (24. 10. – 22. 11.) Královna pohárů – Mírnost – Kolo štěstí

V květnu se dostanete do neobvyklé harmonie a rovnováhy sami se sebou a budete se po delší době cítit dobře ve svém těle. A bude to na vás i vidět – vnitřní spokojenost a klid se okamžitě odrazí i na zevnějšku. Budete tak silní a šťastní, že zatoužíte se do všeho vrhat po hlavě. Udělejte to! Dejte do práce i do života 110 % a zahoďte za hlavu veškerou opatrnost. Nikdo teď neví, co a jak bude dál, vložená energie se však počítá a vždycky počítat bude. Nedržte se zkrátka!

Foto: gpointstudio, Shutterstock.com

Štíry čeká šťastný měsíc plný energie a spokojenostiFoto: gpointstudio, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.) Královna pentaklů – 4 meče – Velekněžka

Pod tlakem současných událostí jste si řekli, že k životu přistoupíte ryze prakticky a objektivně a situaci vždy nejprve posoudíte rozumem – a až pak si ji případně pustíte pod kůži. Jinak byste se zbláznili. Jakkoli jednodušší se může tento životní styl zdát, nefunguje pro vás tak dobře, jak jste čekali. Je čas se znovu propojit se svým nitrem, touhami a se vším emocionálním, protože s touhle stránkou své bytosti ztrácíte kontakt. Nalaďte se na své emoce, aniž byste se zahlcovali negativnem – jde to!

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.) 7 pentaklů – 2 pentakly – Věž

Koronakrize vám dává zabrat, máte pocit, že se vám všechno sype mezi prsty a vaše rutiny se rozpadají. Možná to tak skutečně je, ale změny, které přicházejí, jsou nezbytné. Přivítejte je s otevřenou myslí a se zvědavostí. Těšte se, co vám každý další den přinese. Netrapte se, starostmi jen přitáhnete do života další dávku negativity. Nečekejte zázraky a přijímejte novinky s pokorou. Nakonec všechno dopadne lépe, než jste čekali. Květen nebude snadný, ale s pomocí blízkých ho zvládnete. Víte, jak vyčistit negativní energie v bytě a v domě?

Vodnář (21. 1. – 20. 2.) 2 poháry – Král pohárů – Císařovna

Jakkoli to pro nespoutanou duši, jako jste vy, může být náročné, některá omezení bude třeba stále dodržovat. Zaměřte se na rodinu a na vyřešení všech konfliktů a problémů, které na vás čekají. Květen nahrává dokonce i vytažení kostlivců ze skříně: najednou zjistíte, že nejsou tak strašliví a že máte dost síly je zvládnout. Rodina vám za to stojí. Kromě toho se pusťte do všech dlouho odkládaných tvůrčích projektů, klidně i jen pro zábavu. V květnu budete sršet kreativitou, tak to nepromeškejte.

Ryby (21. 2. – 20. 3.) Král pohárů – 2 hole – 9 mečů

Květen vám velí být takoví, jací jste. Myslete na druhé a buďte laskaví, protože sami laskavost koncem měsíce oceníte a budete více než rádi, když se vám vrátí. Připravte se na nové pracovní výzvy, je nutné se dále přizpůsobovat současné situaci. To si sice vyžádá spoustu energie a času a připraví vás o nějaký spánek, ale vložené úsilí se vám bohatě odmění. Pro každý růst je třeba něco obětovat, tak se připravte na dočasnou ztrátu pohodlí, vyplatí se to.

Chcete si měsíc květen co nejvíc zpříjemnit? Upečte si vynikající slovenský kynutý koláč s čerstvou májovou brynzou.

Reklama

Načítám