Hlavní obsah
3,2
(488)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Milujete vůni perníkového koření, sladkost medu a výraznou chuť vlašských ořechů? Nemáte čas ani chuť pouštět se do pečených druhů cukroví, ale rádi byste nějakou sváteční sladkost přece jen vyrobili? Zkuste naše medové kuličky – jsou mimořádně snadné a naprosto vynikající.

30 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
50 kuliček
Na kuličky potřebujete:
  • 300 g perníku na strouhání
  • 1 plechovka karamelového kondenzovaného mléka
  • 1 hrnek vlašských ořechů
Článek

Postup

01.

Perník (stejně dobře můžete použít i upečené odřezky z perníčků nebo medové pláty, které koupíte ve větších supermarketech či upečete podle receptu na domácí medovník) rozmixujte, smíchejte s karamelizovaným mlékem a dejte do druhého dne (nebo alespoň na dvě hodiny) do lednice, aby se drobečky nasákly.

02.

Poté z hmoty tvarujte malé kuličky a obalujte je v mletých vlašských ořeších, kokosu nebo třeba kakau.

Podle vánoční tradice má být na stole 7 druhů cukroví. Klasickou jsou pracny, perníčky, linecké, vanilkové rohlíčky nebo kokosky. Můžete zkusit i nepečené cukroví, jako jsou vosí hnízda, kokosové kuličky a mandlové hříbečky.

A co večeře na Štědrý večer? Máte svůj rodinný recept na rybí polévkusmaženého kaprabramborovým salátem?

Reklama

Načítám