Hlavní obsah

Nohy štíhlejší i delší: pět základních cviků, které zvládnou začátečníci

 

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cvičení na nohy bez závaží i bez dřepování a ideální úroveň pro začátečníky? Tomu odpovídá následující sestava pěti cviků, díky které zapojíte celou skupinu svalů dolních končetin. Cvičte s námi!

Článek

Pro začátečníky je nejlepší začít posilovat vlastní vahou než se hned pustit do dřepování s desetikilovými závažími. Ideální můžou být cviky inspirované pilates, které se postarají jak o posílení svalů, tak také o jejich zeštíhlení a vytvarování. K následující sadě cviků potřebujete jen podložku.

Důležité je dbát na flexi (lidově fajfku) nebo naopak propnutí špičky, díky tomu pak totiž zapojíte ty správné svaly. Jak každý cvik provádět správně, vám ukáže ve videu trenérka Kristýna Soukupová.

Cviky na nohy

  1. Propínání špičky -
  2. Špička vzhůru -
  3. Ruka na koleno -
  4. Natažení nohy na loktech -
  5. Noha do strany a k tělu -

Jak často a co cvičit, abyste zhubli

Pohyb je při hubnutí vaším velkým spojencem! Zjistěte, jak často při hubnutí cvičit. Hubnout se dá nejen ve fitku, ale i během, chůzí či plaváním. Mrkněte na nejlepší videa pro cvičení nejen na hubnutí doma!

Reklama

Související témata:

Načítám