Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Cukety orestujte tak, aby změkly a chytly trochu barvu a česnek se nechytil. Jinak by zhořknul a přebil jemnou chuť pomazánky.

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 ks cukety
  • 125 g čerstvého sýra (Philadelphia, Lučina, Buko)
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
Článek

Postup

01.

Omytou cuketu nakrájejte na kostičky, česnek nakrájejte na tenké plátky. Zeleninu okořeňte kmínem, osolte, opepřete a na rozehřátém olivovém oleji orestujte. 

02.

Po vychladnutí vše rozmixujte spolu s krémovým sýrem a poté vmíchejte čerstvý tymián. Dle chuti můžete ještě přisolit.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie880,73 kJ
Bílkoviny2,57 g
Tuky20,16 g
Sacharidy6,09 g
Sůl1 g
SAFA6,42 g
Vláknina0,98 g
Cukry3,24 g

Načítám