Článek
Postup
01.
Začněte tím, že na oleji orestujte nejprve nadrobno nakrájenou cibuli a poté přidejte na kostičky nakrájenou celou menší dýni hokaido (dýně hokaido se nemusí loupat).
02.
Poté do základu přidejte česnek nakrájený na plátky, zázvor a trochu chilli.
03.
Krátce orestujte a zalijte vodou (1,5 l). Osolte a nechte vařit, dokud nebude dýně měkká.
04.
Po cca 20 minutách vaření, až je dýně měkká, polévku rozmixujte na hladký krém.

Polévku podávejte s toastovými krutony a nasekanou čerstvou petrželkouFoto: Viktorie Hrazdílková
Dýně, královny podzimní kuchyně
Dýním se snad ani nelze vyhnout. Co z nich uvařit či upéct, aby chutnaly celé rodině?
Polévky: Základní | S kokosovým mlékem | S chilli
Z trouby: Pečená s dipem | Hranolky | Bramboráky
Nasladko: Cheesecake | Chlebíček | Koláč | Lívance
Dýně je velmi variabilní potravina. Zkuste také dýňovou omáčku s masovými kuličkami, gratinované brambory s hokaido nebo pečenou dýni plněnou mletým masem