Hlavní obsah
3,2
(338)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Chcete mlsat, ale nechce se vám péct? Vyzkoušejte snadný a rychlý dezert, který chutná skoro jako pravý medovník. Tenhle falešný a líný medovník je jen ze čtyř surovin a je nejen bez pečení, ale i bez válení a bez medu (skvělý pro alergiky).

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 formu 22 × 22 cm
Na dezert
  • 450 g karamelových sušenek
  • 300 ml mléka
  • 50 g vanilkového pudinku bez vaření
  • 500 g vysokotučné zakysané smetany
Článek

Postup

01.

Začněte tím, že si připravíte vanilkový pudink bez vaření podle návodu: do studeného mléka postupně zašlehávejte pudinkovou směs.

Tip: Pudink bez vaření ušetří čas, ale můžete použít i klasický vanilkový pudink (jedno 40g balení). Po uvaření přikryjte povrch pudinku potravinářskou fólií a před dalším použitím ho nechte dobře vychladnout.

02.

Do hotového pudinku přidejte zakysanou smetanu a vytvořte krém (stačí dobře zamíchat metličkou anebo použijte elektrický šlehač). Pokud máte rádi sladší dezerty, můžete přidat i lžíci cukru, ale sušenky jsou sladké dost.

03.

Nyní si nachystejte formu a vyložte ji potravinovou fólií. Následně začněte skládat na dno formy karamelové sušenky. Pokryjte je třetinou krému a dále vrstvěte sušenky–krém–sušenky–krém.

04.

Končíte vrstvou krému a zbytek sušenek rozmixujte na drobky a posypejte jimi horní vrstvu.

05.

Takto připravený dezert dejte přes noc do lednice a následující den krájejte na řezy a vychutnávejte.

Reklama

Načítám