Hlavní obsah
3,4
(18)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Možná vám od Vánoc zbyl vaječný likér. Zkuste tuto nadýchanou bábovku, ve které ho ještě zužitkujete. Provoní vám dokonale byt a moc si na ní pochutnáte.

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 bábovku
  • 3 vejce
  • 150 g cukru krupice
  • 1 lžíce vanilkového cukru
  • 180 ml vaječného likéru
  • 120 g hladké mouky
  • 180 g polohrubé mouky
  • 190 ml oleje
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 5 g sekaných mandlí
  • 5 g loupaných pistácií
  • 4 g másla na vymazání
  • 4 g hrubé mouky na vysypání
  • 1 barová lžíce moučkového cukru na posypání
Článek

Postup

01.

Vejce, cukr a vanilkový cukr ušlehejte pomocí ručního šlehače nebo robotu do pěny. Pak do ní tenkým pramínkem postupně zašlehejte olej.

02.

V jiné míse odvažte hladkou a polohrubou mouku a do nich zamíchejte jedlou sodu a prášek do pečiva.

03.

Do tekuté směsi zvolna zamíchejte vaječný likér a sekané mandle a pistácie. Nakonec do ní vmíchejte i sypkou směs, kterou do té tekuté prosejte přes jemné síto.

05.

Těsto nalijte do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané menší bábovkové formy a dejte péct do předehřáté trouby na 170 stupňů, asi 40 minut.

Foto: Svatava Vašková

Před podáváním posypte bábovku moučkovým cukrem. Foto: Svatava Vašková

06.

Upečenou bábovku opatrně vyklopte na drátěnou mřížku a nechte zcela zchladnout.

Reklama

Související témata: