Hlavní obsah
3,8
(8)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Milujete zdravější vaření a bleskové recepty skoro bez práce? Pak toto úžasně vláčné fazolové brownies jistě oceníte. Chutná božsky a v těstě je jen lžíce cukru (a můžete ji klidně vynechat).

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 pekáček 20 × 20 cm
Na těsto
  • 1 plechovka červených fazolí
  • 2 banány
  • 1 lžíce arašídového másla
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 vejce
  • 2 lžíce mléka
  • 2 lžíce celozrnné špaldové mouky
Na ozdobu
  • 1 hrst malin
Článek

Postup

01.

Zapněte troubu a předehřejete ji na 180 °C. Pekáček vyložte pečicím papírem, ale můžete ho i klasicky vymazat máslem a vysypat hrubou moukou.

02.

Z fazolí slijte tekutinu (použila jsem 400g konzervu s 240 g pevného podílu) a dejte je společně s dalšími ingrediencemi do mixéru. Vše rozmixujte a vzniklé těsto vlijte do připraveného pekáčku.

03.

Těsto v pekáčku můžete ještě posypat čerstvými malinami, které se ke kakau skvěle hodí. Tip: Aby se maliny nepropadly dolů do těsta, lehce je posypejte (nejlépe přes sítko) moukou a poté přidejte na těsto.

Foto: Viktorie Hrazdílková

Vláčné fazolové brownies jsou nejen výborné, ale i plné bílkovin a vlákniny, takže potěší chuťové pohárky a navíc zasytíFoto: Viktorie Hrazdílková

04.

Fazolové brownies dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C na 30 minut. Po upečení nechte vychladnout a poté krájejte.

Reklama