Hlavní obsah
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Snažíte se zařazovat víc čistě rostlinných jídel? Ať už jste příznivci veganství, nebo ne, tento božský čokoládový koláč ze čtyř surovin si zamilujete!

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 forma o průměru 18 cm
  • 1 ks banánu
  • 1 hrnek ovesných vloček
    1
  • 1/2 plechovky kokosového mléka
  • 1/2 tabulky veganské čokolády
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Banán rozmačkejte vidličkou na kaši a přidejte k němu hrnek (250 ml) ovesných vloček.

02.

Banánovou směs utlačte do formy a pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C 10 až 15 minut.

Tip: Pokud máte silikonovou formu a už jste v ní několikrát pekli, vymazávat ji nemusíte, klasickou formu vymažte například kokosovým olejem.

03.

Zatímco se peče korpus, si připravte náplň. Tuhou část z kokosového mléka dejte do rendlíčku a krátce provařte s tmavou čokoládou.

Foto: Viktorie Hrazdílková

Hotový dortík ozdobte oblíbeným ovocem, třeba mrazem sušenými malinami či jahodamiFoto: Viktorie Hrazdílková

04.

Tekutou čokoládovou směs vlijte na upečený korpus a nechejte vychladnout nejdříve při pokojové teplotě a poté vychlaďte v lednici, ideálně přes noc do druhého dne.

Banány jsou skvělý základ do zdravých fitness receptů, ale uplatní se i v tradičním pečení. Výborné a vláčné je kynuté těsto s banánem na věnec anebo kynuté čokokorolky z banánového těsta.

Načítám